Keresés
Close this search box.
Fotó: Red Bull (Peter Fox/Getty Images)

Verstappen és Ricciardo marad a Red Bullnál

Fotó: Red Bull (Peter Fox/Getty Images)

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko tisztázta a helyzetet: mind Daniel Ricciardónak, mind Max Verstappennek élő szerződése van a csapatukkal, így egyikük sem fog a Mercedeshez igazolni Nico Rosberg helyére.

Mióta a Mercedes német világbajnoka, Nico Rosberg bejelentette visszavonulását, találgatások sora övezi, hogy ki kapja meg majd az ülését az elmúlt években domináló német alakulatnál.

Marko a német Motorsport-Magazinnak adott interjújában hangsúlyozta, hogy sem Ricciardo, sem pedig Verstappen nem fogja elhagyni a csapatukat. „Mindkét pilótával élő szerződésünk van.

Továbbá, ha valaki egy adott csapatból azt mondja rád, hogy az elmegyógyintézetben lenne a helyed, akkor feltételezhető, hogy nem vágysz oda, ahol így vélekednek rólad” – nyilatkozta a szakember aki ezzel a Mercedes nem ügyvezető elnökeként tevékenykedő Niki Laudára utalt, aki még a Belga Nagydíj után nyilatkozott így Verstappenről.

Marko kitért arra is, hogy szerinte a Red Bull jövőre igencsak ütőképes lesz. „Ki mondta, hogy a Mercedes fog dominálni 2017-ben? A kártyákat újrakeverik” – utalt a szabályváltozásokra. „Hagyomány, hogy amikor szabályváltozás lép életbe, akkor a Red Bull mindig erős.

Nem tudom, hogy a Mercedesnél ki helyettesíthetné a legmegfelelőbben Rosberget” – zárta gondolatait a szakember.

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff még a hét elején elismerte, hogy a csapat Fernando Alonsót is a lehetséges opciók közé sorolja, majd hozzátette: „azonban mérlegelni kell a további lehetőségeket is.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top