Keresés
Close this search box.

A Mogul racing team hétvégéje a Pannónia ringen

blank

Hétvégén, a Pannonia Ringen járt a Mogul Racing Team, ahol a magyar formula autós bajnokság második versenyét rendezték.

A kánikula ellenére a mezőny, már csütörtökön megkezdte a szabadedzéseket. A hétvége különlegessége, hogy nem kettő, hanem háromfutamos a verseny.
Turák László, aki idén teljesíti első évét forma autóban, csütörtökön kezdte a felkészülést akkor ment a szabadedzéseken, majd legközelebb a szombati időmérőn ült autóba.
A pénteki napról Laci így nyilatkozott:
„Pénteken éreztük meg először igazán a nagy meleget. Előtte kellemesebb idő volt. Az időmérőn nem találkoztam össze a pályán szinte senkivel. Ott magammal autózgattam, kicsit jobbra számítottam, mint ahogy sikerült, az utolsó helyre sikerült kvalifikálnom magam, egy másodpercre az előttem autózótól, ami egy kicsit sok ezért bennem volt a félsz, hogy a versenyen ez nem lesz elég.
Ezen a pályán mentem eddig legtöbbet, ezt ismertem a legjobban. De ilyen melegben még nem mentem, sokkal hamarabb felmelegszik a gumi és jobban csúszik.”

Volentér Balázs, már második évében jár és célja a bajnokság megnyerése, amire az előző verseny alapján van esély.
Balázs összegzése az első időmérőről és szabadedzésekről így hangzott:
„Nem kezdődött túl jól a versenyhétvége. A szabadedzéseken még kerestük a beállításokat aztán végül egy végső módosítást hajtottunk végre az időmérő előtt, tehát gyakorlatilag vakon mentünk ki a pályára, nem tudtuk, hogy hogyan fog reagálni az autó, de szerencsénk volt, jó irányba mentünk el. Az eleje nagyon jó lett az autónak, a hátulján még kellett volna állítani, de igazából az időmérőre sikerült összehoznunk egy jó autót. Sajnos csak egy gyors köröm volt és az sem volt teljesen tiszta és az utolsó három kanyarban motorhibám volt, valami meghibásodott, emiatt a kigyorsításokban nem volt erő az autóban egy másfél másodpercig ez a szektoridőkön meg is látszódott. Mindezek ellenére sikerült megszerezni az abszolút harmadik és a kategóriám első helyét, szóval elégedett vagyok. A srácok nagyon jó munkát végeztek, végül sikerült megtalálnunk egy nagyon jó beállítást köszönet nekik is.”

A szombati napon két versenyt tudhattak maguk mögött a pilóták. Mind a kettő tartogatott izgalmakat magában, főleg az újonc Turák Lacinak. Az első futamon fel tudta venni a versenyt egyik ellenfelével azonban a csatázásból, ellenfele jött ki győztesként.
„Jó kis csata volt, a rajtot egy picit elrontottam, viszont utána sikerült felzárkóznom a többiekhez. Az időmérőhöz képest, sikerült javulni. Az elején azt gondoltam, hogy nem vagyok elég gyors a többiekhez képest és, hogy jobban le fogok maradni, de szerencsére nem így lett, sikerült gyorsulni. A harmadik helyért csatáztunk egyet, oda-vissza előzgettük egymást, azonban hibáztam egyet és a másik pilóta is ügyes volt, így az utolsó előtti körben el tudott menni és megtartani a harmadik helyet. Mindezek ellenére nagyon élveztem a versenyt.”
A második futamon, végig követte a mezőnyt, majd az utolsó körökben tudott felzárkózni és kategóriájában negyedikként intette le a kockás zászló.

Balázs számára sem volt unalmas a két futam. Elmondása szerint a rajtja nem volt tökéletes, ennek ellenére már a rajtnál tudott egyet javítani ezzel az abszolút második helyről és kategóriája első helyéről folytatta a versenyt. Az első körökben még támadták folyamatosan védekeznie kellett, de a futam felénél már biztos előnnyel autózott a második helyen. Ekkor már biztosnak tűnt a második helye, ekkor azonban az előtte haladó pilótának technikai problémája miatt kénytelen volt félreállni, így Balázs vette át a vezetést:
„Már elkönyveltem, hogy jó akkor kategória első, abszolút második vagyok, de az utolsó körben a negyedik kanyar után láttam, hogy Tomi lelassul és félreáll. Neki ez egy balszerencse volt, nekünk szerencse. Az én részemről nyilván örülök neki, nyilván sajnálom is, hogy így ért véget a futama, hogy utolsó körben esett ki az első helyről, de végül is most nekem a saját részemet kell nézni, én megnyertem a kategóriám és az abszolút versenyt is, úgyhogy ennél jobban nem is kezdődhetett volna ez a hétvége.”
A második futamon is egy kevésbé jó rajttal kezdte versenyét, ez a hiba egy pozícióba került, ezután azonban egy jó versenyt futott, és újra sikerült átvennie a vezetést kategóriájában, az abszolút értékelésben pedig a második helyet szerezte meg.

A vasárnapi futam sem volt kevésbé izgalmas. Balázsnak sikerült ismét az első helyen végeznie kategóriájában és második helyen az abszolút értékelésben még annak ellenére is, hogy kicsúszott a pályáról, mert előtte keresztbe álltak versenytársai.
„A kicsúszás után az utolsó helyről, zárkóztam fel a mezőny elejére. Az utolsó előtti körben a célegyenes ráfordító előtt kiszaladt elém egy nyuszi, amit próbáltam kikerülni, de sajnos elértem az orrkúppal és a futóművel. Megsérült a futómű és alulkormányzott lett az autó, de ennek ellenére meg tudtam tartani a pozícióm.”

Sajnos Laci nem volt ilyen szerencsés, neki már a felvezető körön véget ért a verseny, miután félre kellett állnia fékhiba miatt.

A következő verseny, augusztus utolsó előtti hétvégéjén lesz, a Szlovákia ringen.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top