blank

Nyert az Eger és az OSC, kikapott a Szolnok

blank

A ZF-Eger és az A-Híd-OSC-Újbuda nyert, a Szolnoki Dózsa-Közgép vereséget szevedett a férfi vízilabda Bajnokok Liga csoportkörének 5. fordulójában szerdán.

Az egriek az A csoportban a német Spandau együttesénél bizonyultak jobbnak hazai pályán 10-7-re és a második helyről várják a folytatást. A B jelű hatosban az OSC megszerezte első győzelmét, miután szintén itthon 13-4-re felülmúlta a török Galatasarayt. Ebben a csoportban szerepelnek a szolnokiak is, akik fantasztikusan kezdtek a címvédő olasz Pro Recco vendégeként, 5-0-ra elhúztak, 5-1-es vezetéssel zárták az első negyedet. Utána azonban a hazaiak egyre jobban belelendültek, a harmadik negyedben utolérték ellenfelüket, és végül 14-11-re győztek. A B csoportban a Szolnok a harmadik, az OSC az ötödik helyet foglalja el.

A BL hatos döntőjét, a Final Sixet Budapesten rendezik június 2-4. között. Az esemény házigazdája az Eger, amely a csoportban elfoglalt helyezésétől függetlenül tagja a finálé mezőnyének, ezért az A jelű hatosból a magyar együttesen kívül a két legjobb jut tovább, a B-ből az első három lesz ott a döntőben.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top