Keresés
Close this search box.

Az óvás ellenére is Litkey a befutó

blank

Litkey Farkas hajója, a Festipay hajója futott be elsőként a 49. Kékszalag Erste World Nagydíj céljába, azonban öröme nem lehetett felhőtlen, ugyanis a második helyezett óvást adott be.

Az 526 hajóból álló mezőny csütörtökön kilenc órakor rajtolt Balatonfüred előtt Európa leghosszabb távú tókerülő versenyén. A viszonylag gyenge szélben a várakozásoknak megfelelően a kéttestű hajók azonnal az élre álltak. A két esélyes szinte egy időben érte el a Balatonkenese előtt található pályajelet. Siófokon és a Tihanyi-szorosban Litkeyék vezettek, ám az Opel Fifty-Fifty a nyugati medencében felzárkózott.

A Keszthelyi-öböl bejáratánál a Festipay az északról érkező kissé erősebb szélben faképnél hagyta a többieket és délután három órakor mintegy 15 perc előnnyel fordult Keszthelynél. A Balatonfüredre visszafelé vezető vitorlázás során azonban a különbség egyre apadt a második helyezett, Józsa Márton vezette Fifty-Fiftyvel szemben.

A Tihanyi-szoros után, a célegyenesben a Festipay azonban növelni tudta előnyét, és végül 19 óra 05 perc 17 másodperckor ért célba. Ezzel azonban még nem dőlt el az első hely sorsa, mert a Fifty-Fifty jelezte, hogy óvást kíván beadni.

A befutás sorrendjében második az Opel Fifty-Fifty Józsa Márton kormányzásával, harmadik pedig a Black Jack nevű katamarán, amelyen a fedélzeten volt Roland Gäbler. Az óvásról néhány órán belül döntés is született, s elutasították, így ezzel hivatalosan is Litkey Farkas nyerte a 49. Kékszalag Erste World Nagydíjat.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top