Keresés
Close this search box.
haranghycsaba

Haranghy Csaba a Magyar Vitorlás Szövetség új elnöke

Haranghy Csaba 59 esztendős közgazdászt választották meg elnöknek a Magyar Vitorlás Szövetség rendkívüli tisztújító közgyűlésén csütörtökön.

Az egyedüli elnökjelölt a lehetséges 580 szavazatból 569-et kapott meg, a fennmaradó 11 érvénytelen volt.  

A tisztújításra azért került sor, mert tavaly októberben a kilenctagú elnökség hat tagja kezdeményezte Gerendy Zoltán elnök visszahívását, majd ennek nyomán az elnök és az elnökség novemberben január 25-i hatállyal lemondott.

Az elnöki pozícióra Haris Györgyöt és az olimpiai ezüstérmes Berecz Zsombort is jelölték, de ők még a közgyűlés előtt visszaléptek Haranghy Csaba javára, aki Csillaghajóban vett részt az 1996-os atlantai olimpián.

Haranghy Csaba a megválasztása előtt tartott beszédében emlékeztette a tagságot, hogy többéves sportvezetői tapasztalattal rendelkezik, hiszen korábban elnökként vezette a Magyar Szinkronúszó Szövetséget, a Magyar Úszó Szövetségnél pedig alelnöki posztot töltött be. Mint hangsúlyozta, nem „protokoll elnök” szeretne lenni a vitorlázóknál, hanem amolyan „chairman„.

A legfontosabb teendőjének a szövetség feszültségmentesítését tartja, de emellett a balatonfüredi Kékszalag Port beindítását, a Vitorlás Akadémia működtetését és párizsi olimpiai kvóták megszerzését is a lényegesebb, megoldandó feladatok közé sorolta.

(Forrás: MTI, nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top