gottfridsson, jim; el mÁszri, ibráhim

Elveszítette egyik legjobbját a svéd kézilabda-válogatott

Jim Gottfridsson, az elődöntős svéd válogatott egyik legjobb játékosa számára sérülés miatt véget ért az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda-világbajnokság.

A svéd szövetség beszámolója szerint az Európa-bajnok, vb-ezüstérmes csapat irányítójának kezében eltörött egy csont szerdán, az Egyiptom elleni győztes negyeddöntő második félidejében. A sérült testrészt begipszelték, így az Európa-bajnokság legértékesebb játékosának (MVP) 2018-ban és tavaly is megválasztott Gottfridsson a következő két hónapban nem léphet pályára.

A svédek pénteken 21 órától az olimpiai bajnok franciákkal játszanak elődöntőt Stockholmban.

Azt hiszem, a kezem beleakadt az ellenfél egyik játékosának mezébe. Rögtön fájdalmat éreztem, most pedig borzasztóan elkeseredett vagyok, mert arról álmodoztam, hogy hazai pályán vb-döntőt játszhatok. Meggyőződésem, hogy a válogatottunk, akár benne vagyok, akár nem, a világ bármelyik csapatát képes legyőzni. Rendkívül nehéz most nekem, de mindent megteszek, hogy támogassam a csapatot az aranyéremért zajló küzdelemben” – nyilatkozta Gottfridsson.

(Forrás: MTI, nyitókép: A svéd Jim Gottfridsson (k) és az egyiptomi Ibráhim el-Mászri (j) a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság negyeddöntőjében játszott Svédország-Egyiptom mérkőzésen a stockholmi Tele2 Arénában 2023. január 25-én. MTI/Kovács Tamás)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top