Keresés
Close this search box.

Kicentizett befutók a tengeri bajnokságon

blank

Szoros, izgalmas, változatos versenyek. A tengeri bajnokság harmadik futamán tízből öt hajó is úgy futott célba, hogy a helyezéseket szinte célfotóval kellett eldönteni. Mindezt egy 25 tengeri mérföldes navigációs futam végén, ahol a versenyzők 34-35 mérföldet (63-65 km) vitorláztak. Olykor nagyon messzire távolodtak egymástól, mégis a célba többen egyszerre érkeztek.

Az élen az összetettben akkor holtversenyben álló Czap Zoltánék (Kör-Ker – Interteher), és a Lillafüred Sailing Team, vagyis Gál András Leventének a Detre testvérekkel és Király Zsolttal megerősített csapata vívott egymással párharcot amelybe végül a bajnoki címvédő DAK Sailing Team tenyerelt bele. A vodicei célvonal előtti hátszeles szakaszon Pallay Tiborék jobban taktikáztak és az utolsó métereken győztek. A három hajó egymással fedésben érkezett a célvonalra, és öt másodpercen belül futottak be!

Mögöttük a táv első felén vezető hajó érkezett negyedikként Tuss Miklós vezetésével. A bajnokság doyenjének csapatát a versenyzésben abszolút kezdők alkotják, így Miklós teljesítménye előtt mindenki kalapot emel.

Az első három szoros befutóján pedig még túl is tett a végül ötödik-hatodik helyen végzett két csapat. A Haraghy Csaba vezette Pureco és Beliczay Mártonék (Qpharma) között egy másodperces (!), körülbelül húsz centiméteres különbség volt a célvonalon.
A mezőny két nap alatt három futamon van túl, vagyis eddig minden a tervezett menetrend szerint alakul a IX. Tengeri Naghyhajós Bajnokságon. Három futam, három győztes, a péntek délutáénig tartó, hétfutamosra tervezett verseny teljesen nyílt.

További, részletesebb hírek és információk olvashatók, illetve képek láthatók a verseny honlapján: www.tnmb.hu.
A futamok, a hajók mozgása a felszerelt nyomkövetők által közvetítetten élőben figyelhetők, majd visszanézhetők a Snewisport Kft. és Kopasz Balázs jóvoltából: http://www.tnmb.hu/nyomkovetes

{gallery}tnmb15{/gallery}

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top