Keresés
Close this search box.

Merkantil Bank Laser Európa Kupa 2013 – újabb magyar sikerek

 

2013. szeptember 20-22. között rendezte a Balatonfüredi Yacht Club immár harmadik éve a Merkantil Bank támogatásával az Európán átívelő, három Laser hajóosztály számára – Standard, Radial, Laser 4.7 –meghirdetett versenyt, amelyen 11 ország 56 versenyzője állt rajthoz.

2013. szeptember 20-22. között rendezte a Balatonfüredi Yacht Club immár harmadik éve a Merkantil Bank támogatásával az Európán átívelő, három Laser hajóosztály számára – Standard, Radial, Laser 4.7 –meghirdetett versenyt, amelyen 11 ország 56 versenyzője állt rajthoz.

A magyar Laser versenyzők siker sztorija tovább folytatódott: 15 díjjal – 9 első, 4 második, 2 harmadik – a zsebükben térhettek haza. Érdi Mária, Virág Flóra, Gecse Balázs, Tomai Balázs, Scharf Máté és a Vadnai testvérek sem találtak legyőzőre kategóriájukban.

A három nap során remek szélviszonyok között összesen 7 futamot sikerült lebonyolítani az ifj. Rauschenberger Miklós által vezetett rendezőségnek, így az utolsó napon 1 kiejtővel, 6 futam alapján hirdettek győzteseket. A taps nagy részben a magyaroknak szólt.
A Standerdeseknél a KVSI ES vitorlázója, Tomai Balázs 7-ből négy futamgyőzelemmel állhatott a dobogó legfelső fokára, akit az oszták Dapeci Claus Maria és a bahreini Janahi Abdulla követett. Janahi a második és az utolsó futamban korai rajtot követően UFD-t kapott Fazekas Györgyöt taszította le a dobogó harmadik fokáról, s így Fazekas a negyedik helyen végzett. U19 kategóriában a szerbiai JK Palic vitorlázója, Fürstner Bálint győzött.

A lány radiálosoknál az osztrák Dapeci Catherine győzött összetett kategóriában, akit két magyar versenyző Haidekker Zita (AYC) és Hirschler Ludovika (SÉP) követett a sorrendben. Dapeci a lányok U19-es, míg Haidekker Zita a lányok U21-es korcsoportjában is győzedelmeskedett.

A fiú Radiálosoknál az osztrák győzelmüket követően a mindhárom nap remek teljesítményt nyújtó Vadnai testvérek (BYC) állhattak ismét a dobogó két legfelső fokára – Benjamin 5 futamgyőzelemmel egy 4. és egy DSQ-val, míg Jonatan 1 futamgyőzelemmel, 5 második és két harmadik hellyel utasított mindenkit maguk mögé. A dobogó harmadik fokán a szlovén Radman Markonak szólt a taps.

U19 kategóriában szintén Vadnai Benjamin győzött, mögötte Marko Radman és a máltai Briffa Roberto végzett.

A még fiatalabbak, az U16-os kategóriában Vadnai Jonatan nyert a szingapúri Amos Lim és az osztrák Hofer Mattheaus előtt.

A Laser 4.7-es női, U16-os mezőnyben Érdi Mári a BYC versenyzője ismét nem talált legyőzőre, magabiztosan utasította maga mögé a teljes mezőnyt, 1,2,1,1,3,(6),5 helyezésekkel. Második helyen a SÉP vitorlázója, Hirschler Rebeka végzett, míg a harmadik díjat a szlovák Kecskésová Michaela vehette át.

Az U18-as mezőnyben is magyar siker született: Virág Flóra az YKA versenyzője toronymagasan győzött korcsoportjában, míg második helyen a cseh versenyző, Sugarova Kristyna végzett a norvég Anna Skaar előtt.

A Laser 4.7-es fiúk U18-as versenyében a Procelero SE vitorlázója, Gecse Balázs győzött, második lett Norvégiából Hassum-Olsen Mads Severin, a harmadik helyen pedig Szilasi Farkas végzett a Kerekedből.

Az eggyel fiatalabbak korosztályában Scharf Máté (BSFVK) vehette át az első helyezettnek járó díjat, megelőzve az MVM SE versenyzőjét, Hadnagy Zsombort, aki a második helyet érdemelte ki, és a szlovák Melis Patrikot, aki harmadik helyet szerzett.

Gratulálunk Mindenkinek!

IMG 57421. Tomai Balázs, 2. Dapeci Claus Maria, 3. Janahi Abdulla

IMG 57221. Virág Flóra, 2. Sugarova Kristyna, 3. Skaar Anna

IMG 57131. Érdi Mária 2. Hirchler Rebeka 3. Kecskésová Michela

IMG 57031. Vadnai Benjamin, 2. Radman Marko, 3. Briffa Roberto

IMG 57001. Vadnai Benjamin 2. Vadnai Jonatán 3. Marko Radman

IMG 5683 1. Dapeci Catherine, 2. Haidekker Zita, 3. Hirschler Ludovika

 

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top