Keresés
Close this search box.

International Six Day Enduro 2013

A technikai akadályok és az időjárás megpróbáltatásai ellenére is kitűnő helyen végzett a magyar csapat a 2013-as International Six Days of Enduro-n (ISDE).

A technikai akadályok és az időjárás megpróbáltatásai ellenére is kitűnő helyen végzett a magyar csapat a 2013-as International Six Days of Enduro-n (ISDE).

 

A fiúk minden tőlük telhetőt megtettek, hogy méltón képviseljék Magyarországot, és a csapatversenyen az előkelő 16. helyen futottak be.

Az International Six Days of Enduro (Hatnapos Nemzetközi Enduro-verseny), vagyis a „Moto Olimpia”, egy sokak által várt és kedvelt esemény, amelyet mindig más országban rendeznek meg. Ez a legrégebbi off-road motorverseny az FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme) naptárában. Az idei év azért volt különleges, hiszen 1913-ban rendezték meg az első futamot, Carlisle-ban, Angliában – vagyis századik születésnapját ünnepelte az Enduro.
630 versenyző a világ minden részéről, 36 ország képviselője méretette meg magát Szardínia szigetén a megtisztelő Enduro World Champion (Enduro Világbajnok) címért. A teljes versenytáv 1500 km volt, amelyet hat napra osztottak el.
Az eddigi Enduro bajnokságokon elsősorban a francia csapat jeleskedett – köztük Christophe Nambotinnal és Antoine Meoval, akik idén már két trófeát is megnyertek, és ezáltal az E1 és E3 Enduro világbajnokai. Mellettük az ausztrálokat, és a házigazda olaszokat tartották esélyes befutóknak a 2013-as ISDE versenyen.
A nagy hagyományokkal rendelkező megmérettetésen azok a motorosok kapnak aranyérmet, akiknek összetettbeli időeredménye tíz százalékon belül van az élen záró motoréhoz viszonyítva. A huszonöt százalékig teljesítő pilóták ezüstöt, a többiek bronzérmet kapnak.
A 2013-as világbajnokságot Franciaország csapata nyerte. Második helyen az Amerikai Egyesült Államok végzett. A bronzérmet Olaszország vitte el. Hazai csaptunk az összesített pontok után a 16. helyet érdemelte ki. Egyik klubcsapatunk, a Mams 91. lett; a másik, a Drink Team sajnos kiesett a versengésből.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top