Keresés
Close this search box.
krozser menyhert 0000038515

Krózser Menyhért: 23 előzés azért nem rossz

Szárnyalt Krózser Menyhért az olasz Kartsport Circuit bajnokság franciacortai hétvégéjén. Egy rajtbaleset miatt a második futamban az utolsó előtti helyről indult, de 23-at előzve a 6. helyre tornázta fel magát, miközben a leggyorsabb kört is megfutotta. 

Október 19-én és 26-án Lonatoban valamint Franciacortaban rendezik a kétfutamos WSK Final Cup bajnokságot. Erre a megmérettetésre készült Krózser Menyhért az olasz Kartsport Circuit sorozat záró futamán, Franciacortában

A felkészülés mellett gokart és motor teszt is szerepelt a programban, illetve nehezítő körülményként először versenyezhetett KZ2-ben MG gumikon. 

Ennek ellenére már az időmérőn is jó volt a tempója, a 30 fős KZ2-es mezőnyben harmadik lett, míg a 18 év alatti U18-as értékelésben első. 

Harmadik helyről rajtolva az első futamon jó esélye lett volna akár a győzelemre is, ám balesetbe keveredett és kiesett. 

A második futamban így az utolsó előtti (29.) helyről indult és valósággal szárnyalt. A húszkörös versenyen 23 pozíciót javított és a 6. helyet szerezte meg, miközben a verseny leggyorsabb körét is megfutotta. 

Jó verseny volt, nagyon élveztem – lelkendezett Krózser Menyhért. – A mezőny nyilván nem volt olyan erős, mint a vb-n, vagy amilyen a hétvégén a WSK-n lesz várható, de Olaszországban mindig jó versenyzők ellen lehet harcolni. 

Több gokartot és motort is kipróbáltunk a hétvégén, illetve a KZ2-ben most mentem először MG gumival. Ez új feladatot jelentett, de gyorsan ráéreztem. 

Az időmérőn jó volt a tempóm, egy picit lehettem volna gyorsabb, de a harmadik hellyel így is elégedett vagyok. Az első futamon sajnos nem jött ki a lépés, mindjárt a rajtnál balesetbe keveredtem és kiestem. 

Ez egyben azt is jelentette, hogy a második futamon a 29. helyről rajtoltam. Innen jöttem fel a hatodikra. 23-at előzni egy KZ2-es mezőnyben azért nem rossz. Ráadásul a leggyorsabb kört is megfutottam.

Ezen a hétvégén is sok tapasztalatot szereztem, nagyon jó volt a mezőnyben harcolni a többiekkel. Úgy érzem, jó formában vagyok és felkészültünk a WSK Final Cupra.“

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top