Keresés
Close this search box.

Gyutai Adrián: „Mindent megteszek, hogy méltóképpen képviseljem Magyarországot”

Idén a Superstock 600-as kategóriában remeklő Gyutai Adrián ezen a hétvégén az idei év legfontosabb versenyén, 

Idén a Superstock 600-as kategóriában remeklő Gyutai Adrián ezen a hétvégén az idei év legfontosabb versenyén, a 2013-as gyorsasági motoros Európa-bajnokságon indul. A Tomracing Motorsport Team 22 éves versenyzője egyedül képviseli Magyarországot a kontinensviadalon, és abban reménykedik, hogy a pontszerző helyek valamelyikén ér célba a 40 fős mezőnyben. Csapatfőnöke, Miklósy Tamás semmilyen terhet nem szeretne versenyzője vállára tenni, de úgy véli, ha Adrián a képességeinek megfelelően teljesít, akkor nagyon szép eredményt érhet el a spanyolországi Albacete-ben.

A hazai gyorsasági motorversenyzés egyik legnagyobb tehetsége, Gyutai Adrián – aki 2007 után első magyar motorosként, nemzetközi bajnoki címet nyert tavaly az Alpok-Adria 125 GP-ben – idén már egy kategóriával feljebb, a Superstock 600-ban folytatta szereplését az Alpok Adria Sorozatban, valamint az IMRC és a Magyar Bajnokságban. A 22 éves paksi motoros ebben a géposztályban is szinte berobbant a legjobbak közé, hiszen egész évben mindhárom sorozatban fantasztikusan szerepelt. Az Alpok-Adria Bajnokságban – amely Közép-, és Kelet-Európa legnívósabb pontvadászata – újoncként összetettben a második helyen végzett, és ezzel kivívta a jogot, hogy egyedüli magyarként indulhasson a spanyolországi Albacete-ben a hétvégén rendezendő Európa-bajnokságon.
„Végre eljött az Európa-bajnokság, amit minden évben nagyon várok. Nagyon örülök annak, hogy az új kategóriámban is sikerült kivívnom az indulási jogot az Alpok Adria Sorozatban elért eredményemmel. Voltak megint pillanatok, amikor úgy nézett ki, az anyagiak miatt ki kell hagynunk az Év Versenyét, ám végül az utolsó pillanatban, a kedd éjszakai indulás előtt pár órával összeállt a teljes költségvetés. A motorom teljes felújítását is el tudtuk végezni, így most már rajtam a sor, hogy bizonyítsak. Igyekszem jól teljesíteni, beleadok mindent, hiszen szeretném méltóképpen képviselni Magyarországot. Örülök, hogy itt lehetek Albacete-ben, ahol már kétszer is versenyeztem, így ismerem a pályát. Nagyon remélem, hogy az eső eláll, és a pénteki szabadedzéseken sikerül megtalálnunk az optimális beállításokat. Elképesztően erős a mezőny, hiszen a spanyol, az olasz és a német bajnokság legjobbjai mellett néhány vb-menő is rajthoz áll. Egy biztos, ebből a három napból is rengeteget tanulhatok, aminek majd a későbbiekben látom hasznát. Abban mindenki biztos lehet, a lelkemet is kiteszem a pályára, hogy minél jobb eredményt érjek el” – árulta el Gyutai Adrián.

A Tomracing Motorsport Team csapatfőnöke úgy véli, ha Adrián képes lesz kimotorozni magából azt, ami benne van, akkor felteheti a koronát idei teljesítményére.
„Azt az első pillanatban láttam, hogy mindenre kész az eredményes szereplésért, mindent annak vet alá, hogy jó versenyző váljon belőle. Bevallom, az első közös évünkben arra számítottam, hogy megszokja majd az új kategóriáját, az új csapatát, ehelyett olyan teljesítményt nyújtott, amire sokan felkapták a fejüket. A hétvégén az idei év legfontosabb versenyén is képes lehet kellemes meglepetésre. Nem akarok terhet rakni a vállára, így nem fogalmaztunk meg elérendő célokat az Európa-bajnokságon. Ám abban mindenki biztos lehet, hogy Adrián mindent megtesz majd a sikerért, és méltóképpen fogja képviselni egyedüli magyarként a hazáját” – fogalmazott Miklósy Tamás.

A 22 éves paksi fiatalember – ha az időjárás is úgy akarja – pénteken két szabadedzésen, szombaton két időmérőn, míg vasárnap az Európa-bajnokság Supersport kategóriájában áll rajthoz, melyet 11.45-től a DigiSport2 élőben közvetít.

Amit az albacete-i pályáról tudni kell
Pálya neve: Circuito de Albacete (Spanyolország)
Pálya hossza: 3539 m
Pálya szélesség: 10 m
Célegyenes hossza: 623 m
Célegyenes szélessége: 12 m
Bal kanyarok száma: 5
Jobb kanyarok száma: 8
Irány: az óramutató járásával megegyező
Pole pozíció: a pálya bal oldalán
Ülőhelyek száma: 7200
Állóhelyek száma: 30000

Menetrend

Október 4., péntek
10:10 – 11:10: Supersport 600 első szabadedzés
13:40 – 14:40: Supersport 600 második szabadedzés

Október 5., szombat
09:55 – 10:40: Supersport 600 első időmérő edzés
13:25 – 14:10: Supersport 600 második időmérő edzés

Október 6., vasárnap
09:05 – 09:20: Supersport 600 warm up
11:45: Supersport 600 verseny (20 kör)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top