Keresés
Close this search box.

Kis Viktória: „Boldog vagyok, hogy itt lehetek, egy álom vált valóra”

SAJTÓKÖZLEMÉNY – Kis Viktória, Katar, Péntek, 2014. 02. 14.

Kis Viktória: „Boldog vagyok, hogy itt lehetek, egy álom vált valóra”

SAJTÓKÖZLEMÉNY – Kis Viktória, Katar, Péntek, 2014. 02. 14.

Kis Viktória: „Boldog vagyok, hogy itt lehetek, egy álom vált valóra”

 

A H-Moto Team versenyzője, Kis Viktória pénteken teljesítette első versenynapját Katarban, a Losail International Circuit versenypályán, ahol ezen a hétvégén a Losail Ázsia Bajnokság 3. fordulóját rendezik. A mai napon két szabadedzést és egy időmérő edzést abszolvált a mezőny, holnap egy warm up és két 15 körös futam vár Wiccáékra.

Nem volt könnyű első napja Kis Viktóriának Katarban. Egy új pályát kellett megtanulnia a nulláról, megszoknia egy új 600-as motort, és még kellőképpen fel is gyorsulni vele az időmérő idejére: minderre egy 45 és egy 30 perces szabadedzés állt a rendelkezésére. Nem egyszerű feladat, pláne nem betegen (még otthon kapott el egy vírust, ami miatt nehezen kap levegőt), sérült kézzel (sajnos újra jelentkeztek az almeriai teszten is tapasztalt fájdalmai), egy teljesen új környezetben, pokolian gyors és tapasztalt vetélytársakkal körülvéve. Nehézségekben és kihívásokban tehát nem volt hiány.

Ez a dolog egyik oldala. A másik, hogy Kis Viktória 1,5 év kihagyás után, amikor anyagi okokból egyetlen egy versenyen sem tudott rajthoz állni, most épp kint van Katarban, gyönyörű környezetben, álom körülmények között, és egy rangos nemzetközi versenysorozat futamán indulhat csapata és a MAMS képviseletében, amely Hermann Henrik elnök úr közbenjárása folytán sokat tett kijutása érdekében. Ez egy álom, ami valóra vált. Kinek is jutna eszébe ilyenkor panaszkodni 1-2 nehézség miatt?! Wiccának semmi esetre sem! Köszöni a lehetőséget, és a holnapi futamon összeszorított fogakkal fog küzdeni, hogy a mai nehézségek ellenére felverekedje magát a mezőnyben a 26. helyről, amit a mai időmérő edzésen sikerült megszereznie. A lényeg viszont a tapasztalatszerzés, hiszen már a kiutazás előtt is ez volt a csapat célja.

Kis Viktória
„Nagyon tetszik a katari pálya, tele van trükkös és gyors részekkel. A furcsaság, hogy majdnem minden kanyar ugyanúgy néz ki, és csúszós az aszfalt a sivatagi homok miatt, de hamar meg lehet szokni. A csapat szuper, a szerelőmmel is jól megértjük egymást, bár ő inkább spangolt beszél. Öten indulunk lányok a QMMF csapatában. Sajnos ma volt egy kis technikai gondunk, nem csak a motorral, a kezemmel is. Az időmérő első körében, pont a gyors szakaszon eltűnt a hátsó gumiból a nyomás. Lapos kerékkel gurultam vissza a boxba, de gyorsan kicserélték, úgyhogy hideg gumival azonnal mehettem is a pályára. Megoldottuk. Az időmön nem tagadom, van mit javítani, de 1,5 év kihagyás és egy teszt után nem panaszkodom, sikerült konstans, javuló köröket motoroznom. Mindent összevetve, nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, egy álmom vált valóra.”

A katari versenyhétvége hátralevő programja magyar idő szerint:

Szombat (2014. február 15.)

07:00 – 07:20: Warm Up
09:20: Első furam (15 kör)
12:50: Második futam (15 kör)

A sajtóanyaggal kapcsolatos további információk:
Borbás Bálint
+3630/921-9560
hmototeam@gmail.com

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top