Keresés
Close this search box.
2021 12 30 kovacs balint wojcik racing team 1

Kovács Bálint 2022-ben teljes idényt teljesít az Endurance-világbajnokságon

Noha 2021-ben felemás szezont hagyott maga mögött Kovács Bálint, ám amíg nem sérült meg, addig olyan teljesítményt nyújtott, amire a nemzetközi élmezőny is felfigyelt. Ennek most meglett az eredménye, ugyanis a lengyel Wójcik Racing Team szerződtette a H-Moto Team motorosát az Endurance-világbajnokság teljes 2022-es idényére.

Ennél szebb karácsonyi ajándékot vélhetően nem is tudott volna elképzelni Kovács Bálint. A H-Moto Team élversenyzője ugyanis egy teljes szezonra szóló vb-szereplést talált a csapat képletes fenyőfája alatt. Bálintot az a lengyel Wójcik Racing Team szerződtette le a 2022-es Endurance-világbajnokságra, amelynek színeiben idén egészen fantasztikus teljesítményt nyújtott a legendás Le Mans-i 24 órásonBálint a távot Artur Wielebskivel párban teljesítette, ráadásul a kategóriájukban a TOP 10-ben végeztek. Idén tehát minimum három 24 órás (Le Mans, Spa, Bol d’Or), valamint egy nyolcórás vb-futamon (Suzuka) indul majd – még nincs végleges versenynaptár – a H-Moto Team versenyzője, aki a sportág történetének első magyar versenyzője, aki a hosszútávú-világbajnokságon egy teljes idényt teljesíthet.

„Nagyon boldog vagyok, hiszen a pályafutásom egyik csúcsa lehet a 2022-es szezon. Azt már a Le Mans-i verseny után tudtam, hogy a Wójcik Racing Team szívesen dolgozna velem tovább, hiszen mindenben megtaláltuk a közös hangot, és úgy érzem, nekem is sikerült bizonyítanom. Sajnos 2021-ben már nem tudtam indulni más vb-futamon a sérülésem miatt, de titkon bíztam a folytatásban. Az első pillanattól kezdve otthon éreztem magam a csapatban, az a profizmus, amivel itt találkoztam, egyszerűen lenyűgöző. Az Endurance-vb-n a világ élmezőnyéhez tartozó motorosok versenyeznek, így igazán ki kell hoznom magamból a maximumot, ha ebben a mezőnyben is eredményes szeretnék lenni. A felkészülésem jól halad, a vállam és a kezem erősítése jól áll, így minden adva lesz ahhoz, hogy éljek ezzel a nagy lehetőséggel” – fogalmazott Kovács Bálint.

A Wójcik Racing Team nem titkolja, a magyar motoros Le Mans-ban nyújtott teljesítménye döntő volt abban, hogy 2022-ben a csapat teljesjogú tagja lesz az Endurancevilágbajnokságon.

„Bálint nemcsak tehetségével és gyorsaságával, hanem küzdeni akarásával és elszántságával is nagy benyomást tett ránk Le Mans-ban. A küldetésünk a kezdetektől az, hogy lehetőséget adjunk a fiatal, tehetséges motorosoknak, és lehetővé tegyük számukra, hogy a sorozatban a legmagasabb szinten fejlődjenek. Bálint kétségtelenül Európa egyik legígéretesebb és legizgalmasabb tehetsége, éppen ezért tökéletes tagja lesz a 2022-es szezonban a Wójcik Racing Teamnek” – jelentette ki Grzegorz Wójcik csapatfőnök.

Kelemen Krisztián, a H-Moto Team tulajdonosa nagyon büszke a versenyzőjére, hiszen a teljesítményével érdemelte ki ezt a lehetőséget, nem pedig azért, mert befizették őt a lengyel csapatba. Kijelentette, biztos abban, hogy Bálint bizonyítani fogja, megérett a nagy feladatra.

„Bálint az idei Le Mans-i teljesítményével kiharcolta, hogy a lengyel csapat újra bizonyítási lehetőséget biztosítson a számára, ám ezúttal már nem beugróként számolnak vele, hanem a teljes idényre állandó versenyzőként. Komoly siker ez nem csak az ő számára, hanem a magyar gyorsasági motorsportnak is, ugyanis hazai versenyző még nem szerepelt egész szezonban az Endurance-világbajnokságon. A Wójcik Racing Team egy profi csapat, ezt bizonyítja a szerződtetett versenyzőinek eddigi teljesítménye is. Óriási fejlődési lehetőség rejlik Bálint számára a következő évben, és hiszem, hogy képes lesz kihozni magából a maximumot. Kemény lesz, de a következő szintlépéshez ilyen erőpróbák kellenek. Köszönjük a lengyel csapatnak a bizalmat, és azon fogunk dolgozni, hogy együtt sikeresek legyünk” – mondta Kelemen Krisztián.

(nyitókép: H-Moto Team)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top