Keresés
Close this search box.

Nehéz kezdet – elégedett végkifejlet

SOLID RACING TEAM – MIDEX Cered RS, 2014. április 13. 

Kondella Péter – Szilassy Arnold, Honda Civic Type R

Nem indult egyszerűen Kondella Péter és Szilassy Arnold ceredi hétvégéje.
A Solid Racing Team duója lábon vitte le a versenyhelyszínre a Honda Civic Type R-t, mely útközben elkezdett „dadogni”. Sokáig fejtörést okozott, mi is állhat a probléma hátterében, de a hibát végül sikerült orvosolni. A tesztnek kikiáltott futam, a kezdeti nehézségek ellenére, nagyon jó hangulatban telt a csapatnál, s a páros jelentős tapasztalatokkal is gazdagodott.

Kondella Péter: Pénteken, ahogy vittük le lábon a Hondát a verseny helyszínére, éreztük, hogy valami nem kerek. 4500-as fordulat fölött nem ment a kocsi, ezért a szombati technikai átvétel után a szervizesek kezelésbe vették a gépet. Amire először gyanakodtak – hogy a gyertyával lenne gond – nem igazolódott be, csak késő délutánra találták meg a probléma forrását. Szombat este fél nyolcig bizonytalan volt az indulás, de szerencsére a fiúknak sikerült orvosolniuk a hibát.
Kíváncsian vártuk a másnapot, hiszen már éles helyzetben is kipróbálhattuk az új tolókerekes váltót. Kicsit megnehezítette a dolgunkat, hogy minden rajt hideg gumikkal, hideg fékkel kezdődött, de a Cered-Zagyvaróna szakasz így sem veszített az élvezetességéből. Egyszerűen félelmetes volt az új technika, sokat hozott az autó teljesítményén! A teljes siker érdekében azonban még jobban hozzá kell szoknom ehhez, fel kell mérnem a kanyarsebességeket, a sebességi fokozatokat. Úgy gondolom, hogy mire ténylegesen beindul a rally2-es bajnoki pontvadászat, addigra én is megtanulom úgy kezelni az autót, hogy kicsit mi is bele tudjunk piszkálni az év végi dobogós eredményekbe.
Tesztnek indult a múlt hétvégi verseny, és úgy érzem, hogy a végére sikerült is elérnünk vele a célunkat. Sok kérdésre megkaptuk a választ – a futómű, a gátlók és az autó magasságának beállítása, valamint a gumik kapcsán is. Azt is felmértük, hol vannak még hiányosságaink, de összességében nagyon hasznos és tapasztalatokban gazdag volt a ceredi sprinten való részvételünk.
A következő megmérettetésünk június közepén lesz, az árpádtetői rallysprint futamon, ami elé már most nagy várakozással tekintünk.

Szilassy Arnold: A tervek szerint alakult a hétvégénk. Kár lenne összemérni magunkat a kategóriatársakkal, hiszen többekkel valójában nem is egy kategóriában mennénk, ha ez egy bajnoki futam lett volna. Amiért jöttünk, azt maximálisan véghezvittük. Teszteltük az új váltónkat, ami kitűnően muzsikált. Egyből éreztük, hogy mennyit számít egy versenycélokra kitalált váltó. Egyelőre a fokozatokkal ismerkedtünk, néha becsúszott még egy-egy rosszul megválasztott fokozat, de ez majd csiszolódik a kilométerek alatt. Új gumimárkát vettünk elő Ceredre, amiben én egyáltalán nem láttam hibát. Talán az első körben, elől puhával kellett volna menni, de ezt a második körre már orvosoltuk. Az autó hasmagasságával játszottunk még, de ez is pozitív irányba befolyásolta a menetteljesítmény.
Összességében minden változtatásból jól jöttünk ki, az utolsó gyorsasági után elégedetten szálltunk ki a Hondából, jó munkát végeztünk. Jó volt már újra autóba ülni, kellett egy kis benzingőz mindkettőnknek. Szépen fokozatosan, de visszarázódtunk a közös munkába, mind egymással, mind a csapattal.

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Ecoffice Technology Kft. – Sigillanda, PaperCut
Sajtófőnök: Horváth Judit – Tel.: 30/533-9099; E-mail: horvath.juditka@gmail.com

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top