Keresés
Close this search box.

Németh Balázs: „A csapatom erős, és én is jó formában vagyok”

Sajtóközlemény – Németh Balázs, FIM Superstock 1000 Kupa, Misano, Előzetes, 2014.06.18. 

 

Öthetes szünetet követően az előttünk álló hétvégén a Marco Simoncelliről elnevezett misanói aszfaltcsíkon, Olaszországban folytatódnak a Superbike világbajnokság egyik fő betétsorozataként futó FIM Superstock 1000 Kupa küzdelmei. A mostani verseny a bajnokság negyedik fordulóját, egyben Németh Balázs csapata, a Pedercini Racing Team idei második hazai futamát jelenti.

Az első nagyon jól sikerült, hiszen a legutóbbi forduló alkalmával, a szintén olaszországi Imolában a magyar motoros a bravúros 6. helyen hozta célba olasz csapata Kawasaki ZX10R típusú versenygépét. Ennek és korábbi asseni 9. helyének köszönhetően Balázs jelenleg 17 pontjával a 11. helyet foglalja el a FIM Superstock 1000 Kupa bajnoki pontversenyében, azaz egy újabb top10-es befutóval jó eséllyel az összetettben is felzárkózna az első 10-be.  
A 26. életévét nemrégiben betöltő versenyző ideális felkészülésen van túl, hiszen múlt héten éppen Misanóban tesztelhette versenymotorját, ami egy amolyan főpróbának is beillett a mostani verseny előtt.

Németh Balázs
„Jó sok idő telt el a legutóbbi világkupa futamunk óta, de úgy érzem, sikerült hasznosan eltölteni ezt a több mint egyhónapos szünetet. A pannóniaringi OB-futam sajnos nem sikerült úgy, mint szerettem volna, mert nagyon keveset tudtam ott motorozni, és sajnos más tesztlehetőség sem valósult meg idehaza. Ezen a jövőben mindenképp változtatni szeretnénk, mert fontos lenne, hogy itthon is tudjak motorozni a versenyek között fennmaradó időben. Aminek viszont nagyon örültem, hogy a kinti csapatom, a Pedercini Racing Team jóvoltából múlt hét elején a lehető legjobb helyen, a következő versenyünk helyszínén, Misanóban tesztelhettem, ami nagyon hasznos és jó volt. Biztos vagyok benne, hogy ez a teszt és a tudatos felkészülés az előttünk álló versenyhétvégén a hasznunkra válik majd. Az előző két versenyem nagyon jól sikerült a FIM Superstock 1000 Kupában, hiszen Assenben 9., Imolában 6. lettem, úgyhogy szeretném ezt a jó sorozatot folytatni, és Misanóban is az első 10-ben végezni. De lehetőleg inkább picit előrébb, a top5 közelében, vagy azon belül, mert a tesztnek köszönhetően nagyon jó formában érzem magam. Többször is versenyeztem már Misanóban, de őszintén szólva nem tartozik a pálya a kedvenceim közé, viszont úgy érzem, most minden egyben van körülöttem, a csapatom erős és én is jó formában vagyok, úgyhogy megpróbálok egy jó eredményt elérni.”

Borbás Bálint

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top