p1010623

Önvezető formulaautó a Hungaroringen

A tegnapi napon mutatta be a Hungaroringen az egyetemista hallgatókból álló BME Formula Racing Team a 2022-es szezonra készített Formula Student versenyautóját, mely nem csak gyönyörű, hanem rendkívül gyors is lett, 0-ról 100 km/h-ra 2,4 másodperc alatt gyorsul. Az autó különlegessége, hogy egyaránt képes önvezető, valamint manuális üzemmódban is működni, így a korábbi évektől eltérően a csapat egy autóval tudja két külön kategóriában is megmérettetni magát. Maga az esemény nem csak az új autó miatt volt kivételes, a csapat ebben az évben ünnepli alapításának 15. évfordulóját, mely alkalmából még a legelső versenyautójukat is elhozták a pályára.

Az esemény Madácsi Bendegúz csapatkapitány és Bekes Nándor főmérnök prezentációjával kezdődött, melyen a közönség megismerhette a csapat terveit az idei szezonra, illetve a főbb fejlesztéseket az új autón. A két rendszer ötvözése miatt plusz komponenseket is felszereltek rá, azonban ezek ellenére is közel azonos a tömege a korábbi járművel, nagyjából 187 kilogramm, melyhez 80 kw-os teljesítmény párosul. A prezentáció után a közönség testközelből is megtekinthette Lolát, a csapat legújabb versenyautóját, illetve lehetőséget kaptak a közös fotózásra is. A csapat az új autó mellett más különlegességet is bemutatott, megjelent két új sör is, melyet a MONYO sörfőzdével kollaborálva alkottak meg, melyek a MONYO webshopjában is elérhetőek.

Az esemény fénypontja a látványos bemutató volt, amin a csapat pilótája, a szimulátor világbajnok Báldi Gergő vezette az új autót egy technikás pályán. Ezt követően az önvezető üzemmódba állított versenygép demonstrálta gyorsulását is.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top