Bajusz Benjámin: Érezzük jól magunkat a Sió Rallyn.

Beni, az UniCorse Team színeiben, egy Lada 2107 pilótájaként veszi fel a harcot az idő, és a sporttársak ellen.

Beni, az UniCorse Team színeiben, egy Lada 2107 pilótájaként veszi fel a harcot az idő, és a sporttársak ellen április 18-19-éna 18. Lóerő Vetélkedőn Ádándon.

Beni, mesélnél kicsit az autóversenyzői pályafutásodról?
– 2013 júniusában kezdtem el versenyezni a 8. Lóerő Vetélkedőn Ádándon.
Egy Lada 2107-es volt az első autóm, amivel azóta is versenyzem. Némi fejlesztésen esett át azóta, Lenger Ferenc jóvoltából kapott egy új motort, és egy új váltót, amit ezúton is szeretnék megköszönni neki. A 2013-as év második felét és a 2014-es szezont végig mentem.

Jártál-e már itt, és ha igen milyen sikerrel?
– Más versenyen még nem mentem, csak Ádándon. Itt szereztünk pár kupát is, például Lada kupa 3. hely, Kategória 2. hely, és év végén Kategória 2. helyet.

Hogy tetszik ez a kétnapos verseny?
– Nagyon tetszik, ugyanis a szombati napon korlátlan az autózás, lehet tesztelni autót, pályát egyaránt. A vasárnapi nap nekünk csak ráadás, hiszen egy jót autózhatunk. Családias hangulatban telik a hétvége, jól érezzük magunkat

Milyen érzés murván és aszfalton csapatni?
– Murván jobban szeretek menni, mivel irányíthatóbb az autó, mint az aszfalton. Az aszfalt locsolás, vagy eső után olyan lesz, mint a jég és képtelenség eltalálni rajta.
A pálya minősége reggel még jó, de estére a murvás szakaszok nyomvályússá válnak, ebben nehéz autózni. A vasárnapi napon a versenytáv felénél karbantartás folyik a pályán, ezután olyan lesz, mint reggel. Kezdőknek és profiknak egyaránt, csak ajánlani tudom.

Ezt a versenypályát kiknek és miért tudnád ajánlani?
– A kezdőknek ideális megtanulni az autó kezelését, és tapasztalatot gyűjteni, profiknak pedig tesztelés szempontjából jó, hiszen murvás részen és aszfalton is tudnak gyakorolni, rangos versenyekre.

Mi a célod ezen a kétnapos versenyen?
– Az hogy egy kellemes hétvégét töltsek el, és ha úgy alakul, akkor díjazzák a teljesítményemet. Igazából jól érezzük magunkat! Ennyi lenne a hétvégére a kívánságom.

Ezúton is szeretném megköszönni a Családomnak, Barátaimnak, és az UniCorse Team-nek a támogatást és a lelkes szurkolást.
Szurkoljunk közösen Beninek Ádándon a 18. Lóerő vetélkedőn április 18-19-én!
Versenyinfók: http://www.siorally.hu/loerovetelkedo/
– Hajósi Miklós –
www.hajoka.hu

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top