Keresés
Close this search box.

Biztató Évzáró!

blank

A Ritmus Ase mindhárom részt vevő párosa bíztató eredményeket ért el a 2016-os év záró versenyén, a Penta Szilveszter Rallye-n.

Bár csak a ketten értek célba, sikeresnek ítélte mindenki a szereplését. A Várkonyi-Makai páros Mitsubishivel az abszolút 16. helyen ért célba, amit ráadásul egy „N” csoportos szabályoknak megfelelő autóval értek el, így talán a legjobb nem R4-es versenyzőként végeztek és lehetett volna sokkal jobb is!

Várkonyi Szabolcs:
Élveztük a versenyt, talán mondhatom, hogy egész gyorsak is voltunk a 2. nap első körét leszámítva. Sajnos első nap megforogtunk, lefulladtunk, így elég sokat bent hagytunk, ennek ellenére a 21. helyen végeztünk első nap, pedig még előznünk is kellett. Másnap picit lassan kezdtünk, aztán kezdtem ráérezni az autóra, hisz összkerekes kocsival nagyon keveset mentem még aszfalton és bevallom, tartottam tőle. Így most jól jöttek az F1-es pálya részei, ahol ráérezhettem az autóra nagyobb kockázat nélkül. A második körben azt hiszem, nem sokat hagytunk benne, ezzel az autóval, ami a szabályoknak megfelelő szűkítővel volt, sokkal gyorsabban nem lehetett volna végigmenni, hiszen azért a ring külsőn nem sok olyan kanyar van, ami a pilótán múlik, inkább egyenesek, ami az autón. Aztán sajnos az utolsó dupla körgyorson, a számomra érthetetlenül magas rajtszámunk miatt szintén utolértünk valakit, aki valószínűleg nem vett észre és nem engedett el, így elég sokat gurultunk mögötte, mert pont a legszűkebb rész elején értük utol. Ahogy számolgattuk, vagy 3 helyet veszítettünk ezzel, mert nagyon szoros volt az állás 4-5 versenyző között. Mindegy, szerencsére nem vérre ment, de azért, aki a rajtszámokat kiadja, előtte körülnézhetne kicsit. Sokat nem pihenünk, alig 2 hét múlva már megyünk a Winter Kovászna Rallye-ra, ahol szintén egy bakancslistás versenyen veszünk részt, fél méteres hóban, nagy szöges gumikkal, ahol már ismét Csányi Boti fog navigálni. Ezúton is szeretném megköszönni „MGR” barátom 3 versenyes navigálását, remekül végezte a dolgát és biztos vagyok benne, hogy 2017-ben is versenyzünk együtt, nem csak buli versenyen!!

Makai Gergely:
Ismét nagyon jól érzetük magunkat, ami azt gondolom nagyon fontos része a versenyzésnek, ilyenkor a jó eredmények könnyen jönnek. Az autó aszfalton is fantasztikus élményt ad. A verseny első gyorsasági szakaszát este, lámpasorral teljesítettük a sötétben, ez (is) újdonság volt számomra. A legemlékezetesebb gyorsasági szakasz a 6. / ring külső / amit nagyon pontosan és jó tempóban teljesítettünk. Az eredmény is fontos, bármennyire is „buliversenynek” mondják a Szilveszter Rallyt, abszolút 16. helyen zártunk. Örülök, hogy a három verseny amit egy hónap alatt teljesítettünk nagyon jó hangulatban, eredményekben és emlékekben részesített minket, köszönöm a lehetőséget és élményeket Szabolcsnak, jövőre folytatás várható.

Támogatók: Hetech Trend, Vasút Komplett, Droidx, GDP Guru, Autoflex Ker., Villumen, Airvent, Carwax, Di-Fer csoport, ZFW Hortiservice, Sütödetech, VPT Group, ATRA Kft.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top