blank

Bronzérem a Miskolc Ralin

blank

Kategória harmadik helyén ért célba a Miskolc Ralin, a Kronome – Molnár ralipáros.
Interjú Ákossal a Miskolc Rallye után.

 

Kronome Ákos – Molnár Zsolt
Skoda Fabia R2 – East Motorsport Kft.
HELL 24. Miskolc Rallye – 2018.04.27-29

A kihordások okoztak-e gondod vagy kalandot számotokra? Milyen volt drazsés pályán menni? A rallylive-n nyilatkoztad, hogy bátortalanul kezdtél. Hányadik gyorsra jöttél bele a versenyzésbe?
– A verseny előtt nem teszteltünk egy métert sem, így az autóhoz szokás a versenyen kezdődött. Nem kezdtünk erősen ez az én hibám, még nagyon nem ismerem az új autót. Itt rettentően hiányoztak az egri kilométerek. A kihordások alapjában nem zavarnak, régóta versenyzünk mindketten, ez a gumizás régen ismeretlen fogalom volt. A gumizással van probléma. Az összkerekes autók, ahol személyautó gumit használnak padka védelemre, ott ugyanúgy levágják a kanyart, mintha ott sem lenne a gumi, a pálya személyzet visszateszi a helyére általában, 20-25 autó után megérkezel a kanyarhoz, ahol gumizásnak kellene lennie, tehát nem számítasz kihordásra és azt tapasztalod, hogy tiszta murva az út, nincs nyom, a gumi a helyén és ez nagyon veszélyes, mert a kisebb autókkal ezt nem tudod megcsinálni. Felesleges ez, hiszen úgy is levágják a nagyobb autók, ennek lettek egy páran áldozatai a versenyen.

Mit szólsz a sok kilátogató szurkolóhoz?
– Volt egy-egy gyors, ahol kimondottam sok néző volt és ez klassz érzés, sajnos a régi idők már nem lesznek, amikor még a fán is csüngtek…

A prológot, hogy sikerült teljesítenetek?
– A prológ tetszett. Örülök, hogy a salakpályát így sikerült rendbe hozni, csak az a 2 óra csúszás nem kellett volna bele.

Bronzérem a Miskolc Ralin. Gondoltad volna az első pár gyors után, hogy dobogón fogtok végezni?
– Természetesen örülök a harmadik helynek, próbáltam folyamatosan javítani a hibáim, a részeredmények azt mutatták, hogy gyorsulunk és látom, hogy sok van még benne.

Összességében, milyen volt a Miskolc Rally?
– Nagyon jó gyorsaságikon mehettünk a Miskolc rallyn, csak ez a rengeteg csúszás kissé vontatottá tette. A vasárnapot imádtam…
Köszönjük partnereink együttműködését: Mentes és Társai Kft, Inpipe.

– Hajósi Miklós –

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top