Keresés
Close this search box.

Erre nem számítottunk

blank

A már bejáratott pálya meglepetést okozott a Speed Rally Team versenyzőpárosának, Ifj. Pothánszky Lászlónak és Pothánszky Lászlónak a MARB Északi régió 4. futamán a Villámszer Kazár Rallye Sprinten, így a második gyorson a cél előtt alig egy kevéssel fel kellett adniuk a versenyt.

Mi történt veletek pontosan a 2. gyorson?

Nem sikerült a hidas kanyar lefelé, amire nagyon nem számítottunk. Előtte a kb. 500 egyenesbe közepén egy lassítóval későn kezdtem el fékezni, illetve szét volt verve, a gumi a nem a felezővonalnál volt, így átmentem rajta egyenesen, hogy inkább pár másodperc büntetést kapjunk, minthogy rámenjek a gumira és nagyobb baj történjen. Utólag így sem tudtam elkerülni az ütközést. A lassító után jött megint 200 egyenes, sima jobb, utána megint 200, ahol eléggé begyorsultunk, azt hittem, hogy fog majd a gumi, de nem tette, elcsúszott a hátulja balra a hidasba, tekertem vissza, de nem sikerült korrigálnom és szembe a betonárak fogott meg. Nem kicsit csattantunk. Szétment az első és a hátsó futómű is. Sajnos ez már a 2. nulla pontos versenyünk. Pont ez a gyors előtt gondolkodtam azon, hogy nem kell sietni, csak érjünk be, hiszen 4-en vagyunk a kategóriában és kellenek a pontok.

Milyen volt a verseny, amíg ki nem estetek?

Nekem nagyon tetszett a verseny, Somlyóbánya felé még minden rendben volt, de ez a másodikat is élveztem a végét leszámítva. Vártam már ezt a futamot, hogy a múltkori Lyukóbánya után kicsit kellemesebb élményeket szerezhessünk, sajnos nem így lett.

A következő MARB futamra, a Mátra Rallyera sikerül orvosolni a keletkezett hibákat?

Szerencsére több mint egy hónapunk van a felkészülésig. Persze nem ülök a babérjaimon, hiszen el is kezdtem az alkatrészek beszerzését a Suzukihoz.Várom már a Mátrát is, hiszen 2011-ben itt szereztem az első élményeimet és jó emlékeket őrzök erről a versenyről. Nem csüggedek, szeretném most már a maradék 4 futamot törésmentesen abszolválni.

Köszönöm a riportot és kitartást Mátrai versenyig!

Partnereink:

Jász és Jász Kft., Thispoint Kft., Szolnok Tej Kft., Szolnok Tej kereskedőház, Pet-Pack Kft., Susánszky és Társa végrehajtó Iroda, Fémtiszta Kft., Dr. Marcus, Strapa- Pack Kft., Floortech Kft., Copy&More Kft., Evocool STI Holding Kft., Masterkool, Golf Kft, Index Kft, Villámszer Kft., Rodex Kft.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top