Keresés
Close this search box.

Jó eredménnyel zártuk a Rebenland Ralit!

blank

Interjú Velezdi Eszter autóversenyzővel a 7. Rebenland Rally után.

 

Kertész Krisztián – Velezdi Eszter
Opel Astra OPC – FA-ZE Tyre Repair Kft.
7. Rebenland Rallye – 2018.03.06-17.

A 2018-as Rally szezon az ausztriai Rebenland Rallyval kezdődött a Kertész Krisztián – Velezdi Eszter ralipáros számára. Hét szakasz, tizenhat gyors, ez kettő napra osztva sem kevés, de megküzdöttek vele.

Velezdi Eszter navigátort kérdezem, hogy miként is sikerült azt a nem mindennapi túlélő túrát teljesíteni.
A magyarországi ralipályáktól merőben eltérőek fogadtak benneteket Krisztiánnal, amit még az időjárás is megtréfált. A rajtceremóniára áll el az eső, így a gyorsokon is elkezdődhetett a felszáradás. Miként sikerült a pénteki napot teljesítenetek ilyen változó talajtapadással? Milyen érzés volt az út szélén látni a sporttársakat kiesve, már az első napon?
– Izgalmas volt egy ilyen új helyszínre érkezni, merőben más tényleg, mint otthon. A táj gyönyörű, és olyan igazi ralipályás gyorsok vannak, a maga összes veszélyének szépségével. A pályabejárás még tavaszi napsütésben fogadott minket, de a péntek már csúnya felhőket hozott. Jött a hír, hogy szombaton a hó is esni fog. Az első nap, már sokat változott a pálya. Itt nem kímélik az útszélét. Sok volt a felhordás, keresni kellett a nyomot, nekem pedig nagyon sokat kellett beszélni. Nem is tudom vettem-e levegőt. Majdnem minden gyorson kiesett autókat láttunk, tudtuk hogy ésszel kell majd mennünk.

A Szombati napot az eső nehezítette újra, ami el sem állt, sőt az utolsó gyorsra hóra is váltott. Gondolom soha sem vártad még az utolsó gyors végét, mint most. Miként sikerült az úton maradni a versenyautóval?
– A szombatot sosem felejtem el. A pályákon az út néhol teljesen eltűnt a sár alatt. Az erős visszafordítókban már a szakadék szélét éreztük, és az eső csak esett. Az utolsó gyors, a powerstage minden elképzelésünket felülmúlta. Köd, szakadó hóesés, hófehér utak. Vakon mentünk végig, nulla tapadással. Kemény küzdelem volt, büszke vagyok arra, amit véghez vittünk! Összességében azt tudom mondani hihetetlen élménnyel gazdagodtunk, fantasztikus mezőny volt,és a vendégszeretet is kimagasló!
Boldogok vagyunk, hogy célba értünk, és hogy mindezt jó eredménnyel zártuk!
Technikai gond mentesen sikerült végig mennetek a gyorsokon?
– Az autó ismét probléma mentesen végig vitt minket. Semmivel nem volt gondunk. A csapat, mint mindig, kiváló munkát végzett a felkészítés során!
A Célceremónia is szakadó hóesésben zajlott, hol is sikerült végeznetek a Mitropa Rally Cup első versenyén Krisztiánnal ás az Opel Astra OPC-val?
– Abszolútban 14.helyen végeztünk, és a kategóriánk második helyét is sikerült hazahoznunk!
Elszántan várjuk a Mitropa kupa következő állomását a Lavanttal Rallyet, de előtte még a hazai mezőnybe is megmérettetjük magunkat.

Köszönjük Partnereink segítségét: MIHIDRA KFT., KISS ZSOLT EV., NATURGOLD FARM, FIRE-CREW KFT., ZSOMAR-KER KFT., MAGYAR IPAR KFT., T-FOREX KFT., R-PEX 2000KFT., KOKO EXPRESS, BLACK POINT ALAPÍTVA 1991 KFT., KERÉKGYÁRTÓ ÉS TÁRSA KFT., UNIFY KFT., ANDREZOL-NET KFT., D.D.Z.-MED KFT., ADÓ-DÓ PLUSZ KFT., BEST-TYRE GUMI, HORVÁTH KFT., KARTEL 97 BT., H-EURO CONSULT BAU KFT., ASSIST -TREND ÉSZAK KFT., SPÉCI KOMPLETT KFT., TT SPEED KFT., DELTA HUNGÁRIA ÉPÍTŐ KFT., FÉLIX PROFESSIONAL KFT., UNILUB CASTROL NEMZETI IPARI DISZTRIBÚTOR., BÚTORSTRONG BAU INVEST KFT., GLS WESTPARCEL KFT., WEST-START CSOMAGSZÁLLÍTÁS RAKTÁROZÁS KFT., BAR-POR-TRANS KFT., KARCHER., INTERDAIRY HUNGÁRIA KFT., BAROMFIUDVAR 2002 KFT., KELET-METÁL KFT.
– Hajósi Miklós –

 

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top