Keresés
Close this search box.

Lelkileg és fizikailag is készen áll Herczig Norbi

blank

Volt mit kiheverni az utóbbi hetekben, de a MOL Racing Team stábja nagyon várja a Lengyel-rali rajtját. Herczig Norbi óvatos, de optimista.
“Most biztosan nem kukkantunk be annak a kedves lengyel családnak a kertjébe, mert az a szakasz nem szerepel az idei programban” – mondta nevetve Herczig Norbi, amikor a Lengyel-rali rajtja előtt, a tesztelés kellős közepén utolértük.
A MOL Racing Team pilótája (még a Fabia R5-tel) tavaly nagyszerű teszt és közel tökéletes prológ után alaposan elrontotta a szombati első gyorsot, ahol beszánkáztak egy családi ház kertjébe, és azzal búcsút is intettek egy – az előjelek alapján abszolút reális – kiemelkedő helyezésnek. Idén azonban minden más a Rally Polandon.

HASZNOSÍTANI A TAVALYI TAPASZTALATOKAT
“Tavaly ősszel volt az itteni verseny, most a nyár közepén vagyunk, ami azért érdekes, mert ez valójában egy üdülőövezet. Rengeteg kis tó van, gyönyörű az egész táj, és ezt még akkor is érdemes leszögezni, ha nem turistáskodni jön az ember” – kezdte a mondandóját Norbi.
“Ahogy eddig az összes idei futamon, ezúttal is az a kérdés, hogy mennyit tudunk felhasználni a tavalyi versenytapasztalatokból, illetve hogy tudjuk a gyakorlatba ültetni az elméletben összeszedett rutint.”
Elég sok módosítás van tavalyhoz képest, de több szakasz is van, ami részben megegyezik a legutóbbival, illetve van olyan szakasz, amelyet megfordítottak idénre a szervezők.”
A szervezők közlése szerint a versenytáv 30 százaléka lesz teljesen új a tavalyihoz képest. A tizenöt gyorsasági szakaszon összesen 202 versenykilométert tesz meg a mezőny a ralitörténelmi versenyen, amely a Monte Carlo-i rali után a második legidősebb futam a világon.

 

NORBI ÓVATOS, DE OPTIMISTA
“Kedden az idei év leghasznosabb, talán mondhatom, legjobb tesztjét tudtuk le, hiszen végre a tesztpálya tényleg hasonlít arra, ami a versenyen vár ránk” – mondta vidáman Norbi, aki Lettországban egy erre tökéletesen alkalmatlan tesztpályán volt kénytelen felkészülnie az emiatt vakrepülésnek bizonyuló versenyre.
“Lettországból nagyon sok tapasztalatot hoztunk magunkkal, alaposan megrágtuk egymást az élménnyel, de talán mondhatom, hogy megerősödve, a pozitív konklúziókat levonva, a többiből pedig tanulva jöttünk ki a peches lett versenyből.
Óvatos vagyok azért, mert Lettországban is nagyon jól éreztük magunkat a verseny előtt, aztán történt, ami történt, de azt mindenképpen jó jelnek tudom be, hogy az egész stáb nyugodtan, higgadtan, jó körülmények között készült fel a versenyre. Készen állunk, már nagyon várjuk a rajtot!”
“A 4,5 km-es tesztpályán nagyon jól sikerültek a tesztkörök, és kaptunk egy új fejlesztésű lengéscsillapítót is a BRR csapattól, amit sikerrel teszteltünk. Korábban is jeleztem, hogy murván nagyon sokat mozog a kasztni, amit elég nehéz volt megszokni, az új lengéscsillapítóval viszont érezhetően javult a helyzet. Ezt végül nem csak én próbálhattam ki, hanem a MOL Lub lengyelországi partnerei is, akik meglátogattak minket a szervizparkban, és vittem is pár kört a vendégeinket” – tette hozzá Norbi.

 

AZ A BIZONYOS ZEN-ÁLLAPOT
A MOL Racing Team pilótája elsősorban azért tartozik a mentálisan roppant erős versenyzők közé, mert gyorsan le tudja rázni magáról a kudarcot. Lettország azonban nehéz feladatnak bizonyult, Norbi még napokkal a verseny után is ette magát rendesen, de szerencsére már ezen is túl van.
“Egy tüdőgyulladás is nehezítette, hogy összekapjam magam, de már lelkileg, fizikailag és mentálisan is csúcsformában érkeztem Lengyelországba. Most valahogy úgy érzem, minden könnyű, minden balanszban van, és úgy általában egyensúlyban vagyok az univerzummal” – mondta nevetve Norbi.
“Erre csak ráerősített, hogy eddig tényleg minden rendben van a Rally Polandon: jó volt a pálybejárás, a teszt, jól futnak az abroncsok, működik az új lengéscsillapító, és gyorsan visszajöttek azok a beidegződések, amik kulcsfontosságúak lesznek majd a versenyen is.
“A célok megfogalmazásával most óvatosabb vagyok, de abban biztos vagyok, hogy bennünk van a jó teljesítmény. Tavaly is mentünk itt nagyon jó időket, abszolút versenyben voltunk az élmezőnnyel, így természetesen idén is ezt várom magunktól. Bízom benne, hogy sikerrel vesszük az akadályokat” – tette hozzá a MOL Racing Team pilótája.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top