Keresés
Close this search box.
portugal rali 1

Nagyot küzdött és végül nem fejezte be a portugál ralit a Herczig-Ferencz duó

Rengeteg tapasztalattal a tarsolyában érkezik haza a Herczig Norbert, Ferencz Ramón páros a portugál raliról. A Skoda Rallye Team Hungária kettőse nem tudta befejezni a világbajnoki futamot.

Egész hetet felölelő verseny volt. Sokat küzdöttünk az elemekkel. Volt, hogy szikladarabokat kellett kerülgetni a gyorsaságikon. Nem tudtunk elindulni egy szakaszon, így a zárónapot már a szuper rali szabályai keretén belül tudtuk folytatni, de sajnos a harmadik vasárnapi gyorsaságin kiestünk, optimistábbra vettem egy féktávot, és felborultunk.” – mondta Herczig, aki úgy látja mindezek ellenére sok tapasztalatot gyűjtöttek Portugáliában.

Az autón lesz javítanivaló, és az idő is sürget egy picit, mivel két hét múlva már el kell indulni Szardínia szigetére, ahol a következő világbajnoki futamon ülünk autóba” – vázolta a közeljövőbeni terveket az autóversenyző.

A Skoda Rallye Team Hungária párosából sokat kivett az elmúlt versenyhétvége, de ha összehasonlítjuk egy Eb-futammal, ez érthető. Egy kontinensbajnoki állomáson 180-190 kilométert teljesítenek gyorsasági szakaszon, ennek a vb-megfelelője 320 kilométer. És akkor ott van még 1300 kilométernyi etap.

A pilóta beszámolt arról is, hogy nemcsak fizikálisan, hanem mentálisan is extra terhelésnek vannak kitéve. „Hatalmas a mezőny és hosszú a verseny. Abban is fejlődünk kell, hogy hogy érkezünk meg egy-egy vb-futamra. Fontos, hogy az energiaraktárak fel legyenek úgy töltve, hogy a zárónapon se legyen gond.” – összegzett Herczig Norbert.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top