Keresés
Close this search box.

Olimpiai bajnok a váci kórház megsegítésében

Tatabányán már sikert aratott, legközelebb pedig Vácott szeretne mosolyt csalni a helyi kórház kis betegeinek arcára a RALLYcafé All Stars autó. A Rali Túra Egylet záró futamán, a szeptember 21-22-ei IV. Peugeot PM Vác Rallyn áll majd újra rajthoz a Mitsubishi WRC Replica versenyautó a jó cél érdekében.

Tatabányán már sikert aratott, legközelebb pedig Vácott szeretne mosolyt csalni a helyi kórház kis betegeinek arcára a RALLYcafé All Stars autó. A Rali Túra Egylet záró futamán, a szeptember 21-22-ei IV. Peugeot PM Vác Rallyn áll majd újra rajthoz a Mitsubishi WRC Replica versenyautó a jó cél érdekében.

A „RALLYcafé All Stars a gyermekekért, az E85 együttműködésével” elnevezésű projekt célja, hogy szebbé varázsolja a beteg/hátrányos helyzetű gyermekek hétköznapjait. Az ötletgazda Maricsek Miklós így értékelte a programot a tatabányai szereplés után: „Életem egyik legnagyobb sikereként könyvelem el ezt az akciót is, ami nem csak engem, de a csapatunk többi tagját is nagyon megérintette. Boldog vagyok, hogy ismét hozzájárulhattunk ahhoz, hogy barátságosabb környezetet teremtsünk a kórház falain belül, s bízunk benne, hogy ezzel hozzájárultunk ahhoz is, hogy a gyerekek minél előbb meggyógyulhassanak.” Vácott is hasonló – vagy még nagyobb – sikert szeretne elérni a Rally Café és a GreenPower E85 csapata. A váci rendezvénynél társszervezőként lépett elő az RTE futam rendezősége, Fodor Krisztián és csapata, akik szintén nyitottak és segítőkészek voltak a társadalmi aktivitásra. A szeptember 21-22-ei versenyhétvégén a váci Jávorszky Ödön Kórház Újszülött-, Csecsemő- és Gyermekosztályának munkáját segítenék a szervezők.

CsucsuA projekt All Stars elnevezéséhez hűen most sem maradhat el a neves versenyzők, prominens személyek vendégszereplése. A Mitsubishi WRC Replica pilótája Lukács „Csucsu” Kornél lesz, aki örömmel fogadta el a Rally Café meghívását. „Két érzés is megfogalmazódott bennem, mikor felkérést kaptam a RALLYcafé All Stars autó vezetésére – mesélte Csucsu. – Amiért rögtön igent is mondtam, az az, hogy én is szeretek segíteni ott, ahol csak tudok. Nagyon jó és szép kezdeményezésnek tartom a Rally Café és az E85 e közös programját. Ugyanakkor megtisztelő érzés is volt ez számomra, hiszen nagyon keveseknek adatik az meg, hogy önzetlenül gondoljanak rá és felajánljanak neki egy Mitsubishit egy verseny erejéig, a jó cél érdekében. Remélem, hogy egy életre szóló élményt fogok okozni azoknak a sztárvendégeknek is, akik követei lesznek a programnak, s beülnek majd mellém egy-egy kör erejéig a versenyen. Reményeink szerint a város vezetősége is elfogadja majd a meghívásunkat, amit azért tartok nagyon fontosnak, mert így legalább megtapasztalhatják, mit is jelent számunkra ez a sportág, mi a szépsége, és megérezhetik az összetartó erejét is.” Habár Csucsu még nem autózott a váci pályákon, azt azért már így látatlanban is megígérte, hogy ahol csak lehet, a nézőknek is kedveskedni fog néhány látványos megmozdulással. A leendő, alkalmi navigátorainak pedig csak ennyit üzent: „Nem kell félni, csak kapaszkodjatok!”

Szabo DoraA mitfahrerek kilétéről is elárulhatunk már egy kis információt. A program követeként navigátori szerepbe fog bújni a háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok, Kammerer Zoltán illetve Szabó Dóra, aki 2011-ben elnyerte a Miss Earth Hungary címet. Dóri korábban már részt vett a Borok Útja Rallyn, ami nagyon elnyerte a tetszését, így szívesen vállalta, hogy a Vác Rallyn éles körülmények között próbálja ki a rallyzás életérzését. „Szívem városa Vác, nagyon szeretem, így ha arról van szó, hogy segíthetek az ottani embereken, akkor gondolkodás nélkül megteszem. Az pedig külön örömmel tölt el, hogy a RALLYcafé All Stars program keretein belül a helyi kórház kis betegein segíthetünk. Rengeteg barátnőm várt babát az elmúlt időben, nagy részük Vácott is hozta világra gyermekét, így volt alkalmam arra, hogy közelebbről is lássam az ottani körülményeket. Úgy érzem, hogy ha már játékokkal, ruhákkal is hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy az ottani gyerekek jobban érezzék magukat, akkor az a legkevesebb, hogy követként én is csatlakozok a programhoz. Mivel nem én fogok vezetni, ezért nem izgulok kifejezetten, bár az tény, hogy a pilótámat, Csucsut nem ismerem még személyesen, de azt hiszem, a bizalommal így sem lesz gond, rá merem majd bízni az életemet is.”

Az adományokat szeptember 20-án, 14-18 óra között, valamint szeptember 21-én délelőtt a váci Főtérre lehet hozni, ahol egy kiállított Mitsubishi WRC Replica versenyautóba fogják összegyűjteni a szervezők a fejajánlásokat. Szombat délután már a prológon fogja füstölni a gumikat Lukács Csucsu Kornél, vasárnap pedig előfutóként áll majd rajthoz a IV. Peugeot PM Vác Rallyn. A játékokat, eszközöket a Rally Café stábja személyesen fogja eljuttatni a kicsiknek a versenyhétvége után. Tegyünk együtt azért, hogy a kórház falai között is a legszebb dallam, a gyermekkacaj csendüljön fel a legtöbbször!

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top