Keresés
Close this search box.
amber lengyel rali 2024 evans

Rovanpera: jött, látott és győzött

A lesérült Sebastien Ogier helyére beugró Kalle Rovanpera fantasztikus győzelmet szerzett vasárnap a Lengyel Ralin. Rovanpera zsenijét mutatja, hogy mindenféle előkészület nélkül állt rajthoz pénteken a Lengyel Ralin és vasárnap ő állhatott a dobogó tetejére. A második helyezett az örök második Elfyn Evans lett, míg bronzérmesként az idén nagyon jó formában versenyző Adrien Fourmaux-t üdvözölhetjük.

„Hihetetlen hét volt ez a mostani. Nagyon keményen dolgoztunk és most nagyon fáradtak vagyunk. Nagyon jó, hogy eljöttünk ide, nem is volt rossz ötlet eljönni. Sokat segítettünk a csapatnak, sok gyártói pontot hoztunk, így nem vesztegettük az időt.” – szögezte le a címvédő világbajnok.

Sebastien Ogier jó esélyekkel indult volna ezen a ralin, de a keddi pályabejáráson balesetet szenvedett és helyére alig 48 óra alatt megérkezett a szintén csak néhány ralin rajthoz álló címvédő világbajnok és értékes pontokat szerzett a csapatának.

Andreas Mikkelsen első Lengyel Raligyőzelmét még 2016-ban szerezte. A Hyundai pilóta nagyon szerette volna megismételni azt a győzelmét, de vasárnap az első szakasz végére autójának gumija levált a felniről, így visszaesett a hatodik helyre. Rovanpera mögött Elfyn Evans és Adrien Fourmaux ért végül fel a dobogóra.

Négy napos forróságban zajlott a rali, s a gumik nehezen birkóztak meg a forró utakkal. Nem csak Mikkelsen gumijain fogott ki a forróság. Evans is küszködött szombaton és vasárnap egy lassú defekttel. A walesi pilóta ezzel a második helyezéssel visszavette az egyéni ponttáblán a második helyét Ott Tanaktól és 15 pontnyira csökkentette hátrányát a még mindig vezető Thierry Neuville mögött.

Neuville egyébként csak a negyedik helyre vitte célba a Hyundait, de azért megnyerte a Power Stage-et és további öt bónuszpontot vihetett ez utóbbiért haza.

A lett Martin Sesks a nagyon szép ötödik helyezést szerezte meg, s indul a következő Lett Ralin is, de ott már egy hibrid Puma volánja mögött.

Gregoire Munster és Takamoto Katsuta a hetedik és nyolcadik helyen értek célba. Az első tizet két Rally2-es pilóta, Sami Pajari (a kategóriagyőztes) és Oliver Solberg zárja.

Folytatás világbajnokságban debütáló Lett Ralival (2024. július 18-21.).

(Forrás és nyitókép: Amber PR)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

dsc 2644
Futás
Sportime

Csere Gáspár megvédte címét a Generali Night Runon

Budapest szívében rendezték meg – immáron 8. alkalommal – a Generali Night Run Budapestet. A Várkert bazárban felállított versenyközpont idén is különleges élmény nyújtott a résztvevőknek. Az amatőr futóktól kezdve, egészen a bevállalósabb félmaratoni távot futókig, mindenki élvezhette az éjszaka, gyönyörűen kivilágított Duna part szépségeit. A Parlamenttől kezdve, az Erzsébet híd, Lánchíd és nem utolsó sorban a Budai vár látványa nyújtott lehengerlő élményt.

Tovább olvasom »
Scroll to Top