Keresés
Close this search box.

Sikeres, de nehéz szezonzáró!

A Maricsek Racing Team mind a négy párosa befejezte a szezonzáró Waldviertel Rallye-t.

A Maricsek Racing Team mind a négy párosa befejezte a szezonzáró Waldviertel Rallye-t. Az Osváth – Farnadi kettős az abszolút 6. és a hármas kategória 2., a Kovács – Istovics duó az abszolút 7. és a P2-16 kategória első a Maricsek – Magyar egység az összetett 12. és a P2-16 géposztály második, míg a Stepán Árpád és Bán Viktor az abszolút 13. és a P3-17 kategória első helyét szerzete meg az ORB utolsó futamán!
Osváth Péterék versenye nehézkesen indult, hisz az első szakasz rajtja előtt egy hibás szelep miatt rögtön kereket kellett cserélniük. Pechűkre a pótkerék nem egyezett az eredetileg használttal, ami nem könnyítette meg a helyzetüket az első gyorson. A gumi malőrt követően a második szakaszon becsúsztak az árokba, ezzel pedig több, mint egy percet veszítettek a kategória társaikkal szemben. A második kört, ahogy Peti fogalmazott elfogadhatóan teljesítették és az utolsó szakaszra is maradt számukra izgalom:
„Ha, az utolsó gyorson csak a harmadik helyet tudtuk volna hozni, akkor Rongits megelőzött volna minket az éves értékelésben. Mentünk egy húzósat, de még az ésszerű határokon belül. Másodikak lettünk a szakaszon, amivel megőriztük a második helyet a bajnokságban.
Nehéz éven vagyunk túl. Részsikereink voltak, sajnos sokszor voltunk balszerencsések, nem egyszer megtréfált a technika. Versenyt nem tudtunk nyerni, ilyenkor az ember nem is nagyon érdemli meg a bajnoki címet. Nehéz év volt és nagy köszönettel tartozom a csapatomnak az egész éves munkájukért.”
Kovács Antal és Istovics Gergő a Mecseki kiesést követően nagy várakozással tekintett a Waldviertel Rallye elé. A pályabejáráson még száraz volt az idő, de szombaton egész nap esett az eső, ami jól feláztatta a szakaszokat. Antiék jól kezdték a versenyt, de a harmadik szakaszon becsúsztak a szántóföldre, ami 30-40 másodperc időveszteséget jelentett számukra, illetve azon a részen ahol Ollé Sasáék kiestek a kaposvári kettős is majdnem befejezte a versenyt. A második kör nyugodtan telt számukra, a mezőny szépen megrostálódott, így az abszolút hatodik helyről várták az utolsó szakaszt.
„Az éjszakai gyorson egy teljesen ártatlan szituációban megcsúszott az autó és nekimentünk egy villanyoszlopnak. Le sem állt a Mitsubishi, raktunk egy egyest és mentünk tovább. Sajnálom a dolgot, mert az abszolút hatodik helyet elbuktuk, de megnyertük a kategóriát és teljesítettük a versenyt”
A Kovács Antal egy nagyon jól felkészített és beállított autóval versenyezhetett az egész évben, de a címvédés (P2-16) az idei szezonban elmaradt.
„A szabályértelmezési zavarokkal küszködő sportvezetés miatt, egy versenyt a 2-es kategóriában teljesítettünk, kétszer meg kiestünk. Négy versenyből nem lehet bajnokságot nyerni, ennek ellenére a harmadik helyen leszünk az év végén. Ez nem olyan rossz, de nekem nem ez számít, én azért megyek, mert szeretem!”
„A legfontosabb az, hogy megtört a jég! Végigmentünk karcolás nélkül és befejeztük a Waldviertel Rallyet!” Maricsek Miklós öröme érthető, hisz a Waldviertel Rallye elődjén, a Semperit Rallye-n korábban kétszer is elindult, de akkor nem sok babér termett a kaposvári pilótának. A verseny tetszett a Maricsek – Magyar kettősnek, akik akkor is részt vettek volna az osztrák szezonzárón, ha az nem kerül be az OMRB, majd az ORB naptárába. Az eső és a nyálkás, csúszós szakaszok komoly feladatott jelentett a Mitsubishi Lancerrel versenyző páros számára.
„Alig volt tapadás, az eső miatt az előzőleg kigondolt beállításaink nem igazán működtek ilyen időjárási körülmények között, voltak cikis helyzeteink, de szerencsére sikerült megoldanunk őket.”
Az utolsó szakaszon ráadásul a technika is megtréfálta Maricseket, így az abszolút kilencedikről a tizenkettedik helyre csúszott vissza:
„A 13. gyors egy külön fejezet számunkra. Azt éreztem, hogy nem tudom úton tartani az autót. Először magamra gondoltam, azt hittem, hogy kiestem a ritmusból, aztán rájöttem arra, hogy az autóval lehet valami baj, mert teljességgel kezelhetetlen volt. Mint utóbb kiderült a hátsó diffi megsérült és ez okozta a problémát. Sajnos ez benne van, ez egy technikai sport. Jól éreztem magam a versenyen, jó volt a Gáborral menni, az egész csapat jól dolgozott a hétvégén, mindenkinek csak megköszönni tudom a munkáját.”
– Mamprobi Média –

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top