Keresés
Close this search box.

Sikeresen teljesítettük a Kenotek Ypres Rallyt!

blank

Június 23-25. között került megrendezésre az idei év leghosszabb ERC futama a belgiumi Kenotek Ypres Rally, amin több magyar induló, köztük a Német László – Szegő János páros is részt vett.

Német László – Szegő János 

Arable Racing Kft – Peugeot 208 R2
Kenotek Ypres Rally beszámoló

 

A pályabejárás alkalmával már sokkal jobban tetszettek a szakaszok, mint amilyennek egy-két belső felvétel alapján gondoltuk azokat, mert nem csak egyenesek és derékszögű kanyarok váltották egymást. Az hamar kiderült, hogy egy kisebb hiba is könnyen a verseny végét jelentheti, mert a szűk utakat a legtöbb helyen mély árkok kísérték. A környék lenyűgöző szépségű, a szervízpark a rendezvénynek otthont biztosító Leper város főterén volt felállítva, hatalmas templomokkal körül ölelve. A versenyen 250km gyorsasági szakaszt kellett teljesíteni, melynek kategóriánkban 34 páros vágott neki.

A miskolci bukásunkat követően nem voltak világmegváltó terveink, elsődleges célkitűzésünk a célba érkezés volt, pénteken délután ennek szellemében vágtunk neki a gyorsasági szakaszoknak. Mivel szép idő volt, 25 fok körüli hőmérséklettel, meggyőződésem volt, hogy négy közepes keverékű gumi a megfelelő választás. Elég sokat csúszkáltunk, volt néhány melegebb pillanatunk annak ellenére, hogy magunkhoz képest is elég lassan közlekedtünk, amit szomorúan vettünk tudomásul nap végén az eredményeket nézegetve. Ez azonban csak inspirált minket arra, hogy a szombaton ránk váró maratoni 170 kilométernyi szakaszon megpróbáljuk kicsit összekapni magunkat. Persze azt még ekkor sem sikerült belátnom, hogy hátul a közepes keverék nem működik jól, így az első kört ismét elrontottuk. Az első szakasz etap lett, a másodikon pedig a rajttól kb. 1 km-re egy balos jobbos kanyarkombinációban lecsúsztunk az útról, az autó hátuljával pásztáztuk először a bal majd a jobboldali árkot, de szerencsére semmit nem találtunk (el). Ez azonban jó volt arra, hogy a csapattársunk tanácsára végre feltettük hátra a puhább abroncsokat, amivel sokkal jobbá vált az autó kezelhetősége és tudtunk gyorsítani egy picit. A nap folyamán az előttünk rajtoló törökök egymást követő 3 szakaszon, a finn páros kétszer kalandozott az út szélén. A közbenső gyűjtőben várakozva több autót láttunk kisebb-nagyobb harci sebekkel, mint amennyi sérülésmentes volt. Mi egy elágazásban történő túlcsúszáson kívül nagyobb hibát nem követtünk el, így a lassú víz partot mos mondás beigazolódott esetünkben, mert éjfél után néhány perccel a kategória 7. az ERC3 értékelés 5. helyén gurulhattunk át a céldobogón. Ezzel a végeredménnyel már a verseny előtt elégedettek lettünk volna, azonban a szakaszeredményeinkkel nem. De ez a taktika most előnyünkre vált, pláne a balesetünk után, jó érzés volt sikeresen teljesíteni ezt a méltán híres versenyt!

Következő versenyünk a Rzeszow Rally lesz, amin szeretnénk az itt elért helyezésünkön javítani.

Köszönet az Arable Racing Kft-nek és együttműködő partnereinek:

Marsteel, Zea Manó Kft., Pharmatrans H&P Consulting Kft, Makrai és Társa Kft, Kurmai Környezetvédelmi és Szolgáltató Kft.,  Pannon Concept Kft., Topterv Mátra Kft., He-Ge Kft., Indu-nex Kft., Palviscsák-Trans Kft. Truckland Kft., Maxtransport Bt., Versenytárs 2005 Kft., Middle Course Kft., Zolgertransz Kft., Zeomineral Kft., Szenzortechnika Kft., Polipack Kft., Euro Cargo Express Kft. 

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top