Keresés
Close this search box.

Sprint helyett Mecsek Rallye!

Az ORB utolsó fordulóján, a Rallye Sprint Bajnokság abszolút harmadik helyezett kettőse Szvatek Zsolt, és Török Attila is rajthoz állt.

A Mitsubishi Lancer EVO IX-sel versenyző pécsi kettős élete első ORB futamát teljesítette a Mecsek Rallye-n. A fiúk az abszolút tizenötödik, és a 3-as kategória negyedik helyén zárták a mecseki viadalt.

Szvatek Zsolt:
Kihagytuk a Rallye Sprint Bajnokság utolsó állomását, hogy meglegyen a költségvetésünk a Mecsek Rallye-ra, de azt kell, mondjam megérte!
Most versenyeztem először vadonatúj gumikkal – a Sprintben használt gumikon autózunk – és már önmagában ez hatalmas élményt jelentett.
Az éjszakai szakaszoktól tartottam egy picit, de tökéletesen együtt tudtunk dolgozni a navigátorommal, Attila remekül végezte a dolgát.
A Nyárásvölgyi szakaszon megtréfált minket a Mitsubishi emelője, ami elszabadult a csomagtérben és olyan hatalmas zajt csapott, hogy azt hittem, hogy eltörött valamelyik hátsó féltengelyünk. Az autó viselkedésén nem vettem észre semmi szokatlant, úgyhogy teljesítettük a szakaszt, a szervizben pedig megtaláltuk a zaj forrását, a csapat pedig rögzítette az önálló életre kelt emelőt.
Szombaton az első gyorsaságin meglazultak a bal első kerék csavarjai, emiatt minden féktáv előtt rá kellett pumpálnom a fékre, de ezt a problémát az etapon orvosoltuk. A saját tempónkban autóztunk, élveztük a versenyt. Nekem az Orfűi, 28 km-es gyors tetszett a legjobban, bár a második körben pont ezen a szakaszon forogtunk meg. Pótkeréknek két intermediate-t vittünk magunkkal, de ezeket nem raktuk fel, mert olyan információkat kaptunk a célból, hogy száraz a pálya. Sajnos azonban mire elrajtoltunk, már esett az eső. Lapis után a „Halszálkában” megforogtunk. Az út jobb oldalán voltunk, ahol dorozmás az aszfalt és nem fékeztem későn ennek ellenére megpördültünk. Szerencsére nem estünk le az útról, némi időveszteség után tovább tudtunk menni. Valószínűleg túlzottan hátul fogott a fék, ezért forogtunk meg.
Összességében elégedett vagyok a teljesítményünkkel. Akik előttünk végeztek mind rutinos, gyors pilóták, örülök, hogy versenyezhettem velük.
Végül megszeretném köszönni a segítséget a támogatóinknak és a Topp-Cars Rally Team-nek, hogy részt vehettünk a Mecsek Rallye-n!

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top