Keresés
Close this search box.

Száguldás és adrenalin fröccs

Aki élt és mozgott, és nem utolsó sorban rajong a benzingőzért az autós évadot a Szilveszter Rallye-n búcsúztatta a Hungaroringen

 

Aki élt és mozgott, és nem utolsó sorban rajong a benzingőzért az autós évadot a Szilveszter Rallye-n búcsúztatta a Hungaroringen

Pulai Imrénél sem volt ez másként, akiről köztudott, hogy szereti a sebességet. Nem csoda, hogy új sportágának a bobot – amelyet a fék nélküli száguldások és az erőhatások jellemeznek – választotta.

A Szilveszter Rallye-n Kőváry Barna mellé ült be navigátornak, és ebben még a siguldai bob edzőtáborban eltörött kulcscsontja sem gátolta meg. -„Nagyon jól éreztem magam a jobb1-ben, Barna igazán jól adta neki. A navigálásom abból állt, hogy folyamatosan mondtam: nyomd a gázt, ne fékezz, a bobon sincs fék! Igazi örömautózás volt, a nézőknek szólt, akik a pálya szélén minden versenyzőnek végig szurkoltak a dermesztő hideg ellenére is. A vállam meglepően jól bírta. Kell is neki, mert pár hét és indulok vissza, fel északra edzeni, ahol még hidegebb van, mint most náluk. Előtte még Dr. Sashegyi Mihály baleseti és plasztikai sebész jó barátom megvizsgálja. Összeraktak kint a rigai kórházban, de a magyar orvosokban azért jobban bízom.” – nyilatkozta a kocsiból kiszállva olimpiai bajnokunk, aki 2018-ban Dél-Koreában a Téli Olimpián, első nyári olimpiája után 30 évvel újra ott szeretne lenni, és akár a magyar zászlót is vinni a megnyitó ünnepségen.

Kőváry Barna már többszörös induló a szilveszteri versenyen. – „Jókat csúszkáltunk! Imre és köztem rögtön megvolt az összhang, ami pilóta és navigátor között kell, hogy legyen. Már az elején kiderült, hogy mindketten a sebesség megszállottjai vagyunk, innentől kezdve nem volt megállás. A bobon nincs fék, az autón van, de nem sokat használtam, így jól meghazudtoltuk a fizika törvényeit és „félelem nélkül” toltuk végig a szakaszt!” – mondta a sok versenyt megjárt sportoló, aki valószínűleg legszívesebben most is egy Trabanttal indult volna, de abban Imre nem igazán fért volna el.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top