Keresés
Close this search box.

Teljesítettük a Székesfehérvári versenyt

blank

A Kazári sprintverseny után már kicsit komolyabb terepen és mezőnyben próbálgatta magát a Speed Rally Team versenyzőpárosa Németh Árpád és Adamcsek István a Citroen C2-vel. Árpi számára ez egy nagy próba volt, hiszen eddig csak sprinteken versenyzett, viszont mellette Pista már a megelőző években is részt vett a Székesfehérvár Rallyen.

Pista, milyen volt Árpival az első közös Rallye2-es futam?

Köszönöm kérdésed, nagyon jól sikerült. Ügyesen terelgette Árpi a Citroent, de ez a Kazári közös élmények után nem is volt meglepő. Igaz másodosztályban még nem voltak tapasztalatai, de nem szabad elfeledni azt sem, hogy nem ez volt az első versenye sem. Pilótaként már több év van mögötte és ez látszik, annyiban volt inkább számára kihívás, hogy hosszabb gyorsokat kellett teljesíteni és többet, mint alapvetően a MARB futamokon. Viszont nekem sem volt gyerekjáték, hiszen az első gyorson elment az átbeszélő és végig kellett ordítanom a gyorsot, aztán sisakot cseréltünk, hogy tudjam diktálni Árpinak az itinert.

Mi a véleményed az eredményről?

Szerintem teljesen jó volt ez így, ahogy történt. Sosincs ellenemre dobogós hely, de fontos, hogy ha már elrajtolunk, akkor érjünk is célba, ami megtörtént szóval számomra ez egy sikeres verseny volt.

Árpi, most hogy túl vagy az első Rallye2-es versenyed, mi a véleményed? Hogy tetszett?

Sajnálom, hogy eddig kimaradt az életemből ez a másodosztály, hiszen minden egyes pillanatát élveztem a versenynek. Messzemenőkig az volt egyik legnagyobb kihívás, amit az utóbbi években teljesítenem kellett, mind fizikailag, mind szellemileg. Nagyon fárasztó volt, főleg ilyen hosszú gyorsokkal és ennyire kevés pihenővel. A MARB futamokon sokkal több idő van arra, hogy felkészüljek a következő gyorsa, de itt még arra sincs, hiszen az egyikről megyünk a másikra. Számomra a lényeg az, hogy épségben beértünk a célba. Ez volt a tervem és ennek megfelelően is hajtottam a Citroent. Remélem nem ez lesz az első és egybe az utolsó Rallye2-es futamom. De szeretném kipróbálni ezt a versenyt úgyis, hogy Zsuzskával a jobb1-ben és a BMW-vel. Remélem, ez mihamarabb megvalósul.

Köszönöm a riportot és gratulálok a teljesített versenyetekhez.

Partnereink:

Jász és Jász Kft., Thispoint Kft., Szolnok Tej Kft., Szolnok Tej kereskedőház, Pet-Pack Kft., Susánszky és Társa végrehajtó Iroda, Fémtiszta Kft., Floortech Kft., Copy&More Kft., Golf Kft, Index Kft, Varrivál Kft., Rodex Kft., Haraszt audit, Evocool STI Holding Kft., Masterkool

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top