Keresés
Close this search box.
Fotó: Molnár Ádám - Pole Positions Communications

Vincze Ferenc nyerte a 18. Szilveszter Rallye-t

Fotó: Molnár Ádám - Pole Positions Communications

Amilyen izgalmasan alakult az első nap, ugyanolyan drámaian folytatódott a csütörtöki hat szakasszal tarkított az idei, 18. alkalommal megrendezendett Szilveszter Rallye. A győzelmet végül a végig vezető Vincze Ferenc, Kuti Péter duó szerezte meg a végére 32,9 másodperc hátrányt összeszedő ifjabb Kiss László, Kissné Varga Zsuzsanna kettős előtt, míg a harmadik helyre a címvédő Kazár Miklós, Ferencz Ramón ért oda, ők már 53,8 másodpercet kaptak a győztesektől. Újfent bebizonyosodott, hogy a hazai mezőnyben legyőzhetetlenek az R5-ös autók.

Szép napos, de szeles időben ismét nagy közönségsikert aratott a Hungaroringen a 18. alkalommal megrendezendett Szilveszter Rallye, melyen különösebb gond nélkül végigért a majd háromszáz induló. Abszolútban a 2014-es győztes Vincze Ferenc, Kuti Péter (Skoda Fabia R5) összesen négy szakaszt megnyerve végül több mint fél perces előnnyel lett első, 32,9 másodperccel megelőzve az ifjabb Kiss László, Kissné Varga Zsuzsanna (Ford Fiesta R5) és a címvédő Kazár Miklós, Ferencz Ramón kettőst.

„Eredetileg tesztnek tekintettünk erre a viadalra, amelyen majd sikerül alaposan megismerkednünk az autóval. Már az első szakaszon éreztük, hogy sokra lehetünk képesek, és a végén már természetesen odafigyeltünk az időre is. Nagyon büszke vagyok arra, hogy immár másodszor sikerült megnyernünk a Szilveszter Rallye-t, ráadásul ezúttal hibátlan teljesítménnyel. Jövőre szívesen versenyeznék ezzel az autóval, remélem, az anyagi hátteret is sikerül megszerezni hozzá. Ez a mostani siker jó alapot jelenhet majd a szponzorokkal való tárgyalásokon” – jelentette ki Vincze Ferenc.

A második helyen végző ifjabb Kiss László, Kissné Varga Zsuzsanna duó sem búslakodott a végeredményen, ugyanis azzal a titkos céllal érkeztek a Hungaroringre, hogy megismétlik a 2014-es eredményüket, amikor is a harmadik helyen végeztek. Nos, nemcsak megismételte a duó az akkori helyezését, hanem javított is rajta egyet.

„Fokozatosan laktuk be az autót, és a verseny minden pillanatát élveztük. Noha sokan buliversenyként fogják fel a Szilveszter Rallye-t, mi komolyan vettük. Tökéletesen működött az autó, így bízom abban, hogy jövőre a bajnokságban is hasonló teljesítményre leszünk képesek” – árulta el ifjabb Kiss László.

A dobogó harmadik fokára a címvédőként induló Kazár Miklós, Ferencz Ramón kettős ért oda a Ford Fiesta R5-össel. Kazárék egyébként nagyon balszerencsésen kezdték a versenyt, miután az első szakaszon elromlott a kuplung az autójukba, ám utána hibátlan szakaszokkal sikerült a harmadik helyig felzárkózniuk.

„A címvédési esélyeink az első szakaszon elszálltak a kuplungproblémáink miatt, ám utána tökéletesen ment az autó. Sajnos a gumik, amiket hoztunk, nem mindig voltak a legjobbak, így ennek fényében elfogadható a harmadik helyünk” – fogalmazott Kazár Miklós.

A kategóriánkénti végeredményt mindenki megtalálhatja a www.chronomoto.hu és a www.rallylive.hu oldalon.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top