Keresés
Close this search box.

Sipos Zoli és a Rallycross!

„Sipi” azaz Sipos Zoli is indul az Április 20-21-én Máriapócson megrendezendő Rallycross versenyen, beváltva fiának tett ígéretét. 

„Sipi” azaz Sipos Zoli is indul az Április 20-21-én Máriapócson megrendezendő Rallycross versenyen, beváltva fiának tett ígéretét.

Meghatározó egyénisége vagy a Magyar autósportnak. Sokan tudják, hogy korábban rallycross versenyen is indultál. Megosztanád a régmúlt emlékeit a portálolvasókkal, sporttársaiddal?
– 1998-ban indult pályafutásom Máriapócson, egy 1200 Zsigulival, mellyel első évben bajnok lettem a keleti kategóriában.
A következő két évben 2107 Ladával versenyeztem és sikerült megőriznem a bajnoki címemet.
Ezt követte a Mazda 323 1.6 turbó, ezután jött a BMW 325i amivel izgalmas csatákat vívtunk a kategóriatársakkal.
2003 jött az ötlet, hogy váltani kellene és 2004-ben indultam először RTE versenyen, amit azóta sem tudtam abbahagyni. Aki egyszer belekóstol a Rallyba az teljesen megfertőződik vele és sokkal jobban vonz mint a Rallycross

Most az első 2014-es Rabllycross-ra, az Amatőr kategóriába DIV II. kétkerék meghajtás 2000 felett-be neveztél. Milyen céllal is indulsz ezen a versenyen és főleg honnan jött a gondolat, hogy itt részt vegyél?
– Családommal rendszeresen kilátogatunk Máriapócsra, a kisfiam a régi rallycross-os videókon nőtt fel, 2 éves korától nézegeti, minden versenyt kívülről fuj, mindig mondta, hogy szeretné látni, ahogy itt versenyzek, és Én ígéretet tettem neki, hogy egyszer elindulok Máriapócson! Most eljött az ideje, hogy valóra váltsam régi álmát, ami nekem is hiányzott minden kilátogatás alkalmával.

Egy kicsit kanyarodjunk el a Rallycross-tól. Az autósport Rally szakágában is képviselteted magad. Mi az idei terved?
– A 20. VREDESTEIN Miskolc Rally nagyon jól kezdődött számunkra mivel a P3 csoport abszolút 2. illetve a BMW kupát az 1. helyen zártuk.
Alapvetően a Rally2-re koncentrálok, de nem indulok minden futamon (murvára nem alkalmas a BMW) ezért lehetőség szerint RTE futamokon is tervezem a rajthoz állást.

Miként látod a Rallycross jövőjét Magyarországon?
– Az előzetes nevezési listát látva 120 versenyző áll rajthoz, ez a szám magáért beszél, régen nem láthatott a közönség ilyen létszámú nevezést. Amikor a váltás mellett döntöttem nagyon leágazóban volt a Rallycross, ez a mostani létszám a régi idők 80-100 amatőr versenyzők számát is meghaladja. Remélem ez így folytatódik, és akkor van jövője eme nemes sorozatnak.

Ha hármat kívánhatnál a Rallycross-al kapcsolatban, mik lennének azok?
– Szeretném karcmentesen befejezni a versenyt.
Kellemes, száraz meleg időjárás.
Dobogóra állni.

Támogatók: www.ttrisk.hu, www.bomba.hu, www.temesvaritrans.hu
CERO.HU, MOLÁR-95 EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATO BT.
HATODIKSEBESSEG.HU

– Hajósi Miklós –
www.hajoka.hu

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top