Keresés
Close this search box.

Molnár Alexandra: Nyerni szeretnék mindkét nap!

Alexandra, május 16-17-én, áll rajthoz az Esztergomi MOTOCROSS RACE & PARTY WEEKEND versenyen.

Alexandra, május 16-17-én, áll rajthoz az Esztergomi MOTOCROSS RACE & PARTY WEEKEND versenyen.

De előtte mesélnél az eddigi eredményeidről a portálolvasóknak?
– Persze! Először is köszönöm a megkeresést! Molnár Alexandra vagyok, és már közel 10 éve űzöm versenyszerűen ezt a remek sportot.
Legkedvesebb eredményeim a 2007-es nyáregyházi Európa Bajnokság női betétfutamának 1. helye, a háromszoros Női Magyar Kupa győzelmem, illetve a Junior fiúk Országos Bajnokságának összetett 7. helye 2010-ben.
Legbüszkébb viszont a Női Világbajnokságon elért 24. helyezésemre vagyok!

A hétvégi versenyen milyen motorral és kategóriában indulsz?
– Hétvégén egy Yamaha YZ 125-ös motorral fogok versenyezni, mindkét napon a NŐI kategóriában.

Mit jelent számodra a motorsport és mióta műveled?
– 2001 augusztusában kaptam az első crossmotorom, előtte csak apa robogóját nyúztam. Egészen 2005-ig kellett várni az első versenyemig, majd innen jártam végig a szamárlétrát. Ma már az MX2-es kategóriába szól a licencem.
Matematika – testnevelő szakos tanárnak tanulok. Úgy gondolom a sport nélkül teljesen más irányba ment volna az életem. Soha nem éreztem tehernek a motoros edzéseket, vagy a téli alapozást, bár a költségvetés összeállításánál minden évben sírni tudnék.
Rengeteget adott nekem ez a sport, és ha el is vett valamit, annak jelentősége eltörpül ezek mellett. Egyszerűen imádom!

Az Esztergomi pályáról mi a véleményed, van-e kedvenc részed?
– Esztergomban eddig kétszer jártam. A tavalyi versenyen sokat szenvedtem a nagyobb ugrókkal, és a hátsó nyújtott kanyarban mindkét futam alatt elcsúsztam, ami miatt pozíciókat veszítettem. Maga a pálya nagyon király, de ezeket a hibákat mindenképp javítanom kell a hétvégén.

Beszélnél a 2015-ös versenyzési terveidről?
– Minden évben tervezzük a Világbajnokságon való indulást, de ez általában kiesik. Még a német és a cseh futamokra van lehetőségem nevezni, de ehhez egy erősebb szponzor kéne, aki segít kijutni.
Célom ezen kívül 4. alkalommal is megnyerni a Magyar Női Kupasorozatot, ám az első fordulót technikai okok miatt ki kellett hagynom, így elég nagy hátrányból indulok neki a „címvédésnek”. Idén nagyban múlik minden a szerencsén is.

Milyen céllal indulsz az esztergomi versenyen?
– Egyszerű. Nyerni szeretnék! Mindkét nap, minden futamot!

Támogatóim segítségét köszönöm:
Magyari Zsolt, MAMI Team Fehér, Fehér Géza, Katlan Mx Team, Dirtpark.

– Hajósi Miklós –
www.hajoka.hu

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top