Keresés
Close this search box.
blank

Tereprali világkupa Veszprémben

blank

A magyar tereprali világkupa-futamot ezen a  hét végén tartják meg péntektől vasárnapig a már hagyományos Veszprém környéki szakaszokon. A hadgyakorlat véget ért, de ettől még lesznek nézők által nem látogatható részek, viszont nekik mintegy kárpótlás, hogy a szentkirályszabadjai versenyközpont szabadon látogatható, innen mennek-jönnek ki a járművek. Lesz pár kamion, quad, motorosok és verseny terepjárók is

Az ünnepélyes rajtceremóniára pénteken 16 órától a veszprémi Óváros téren kerül sor, amelyen közreműködik az Animal Cannibals zenekar.

Mindhárom nap lesznek látogatható nézői pontok, a verseny hivatalos honlapján is lehet tájékozódni.

A magyar tereprali világkupa-futamot ezen a  hét végén tartják meg péntektől vasárnapig a már hagyományos Veszprém környéki szakaszokon. A hadgyakorlat véget ért, de ettől még lesznek nézők által nem látogatható részek, viszont nekik mintegy kárpótlás, hogy a szentkirályszabadjai versenyközpont szabadon látogatható, innen mennek-jönnek ki a járművek.

Az ünnepélyes rajtceremóniára pénteken 16 órától a veszprémi Óváros téren kerül sor, amelyen közreműködik az Animal Cannibals zenekar.

Mindhárom nap lesznek látogatható nézői pontok, A műsorfüzet letölthető innen!

Nagy harc várható az első helyért, hiszen a terepraliban a sok száz km-en bármi megtörténhet, itt lesz Nasser, Mikko Hirvonen, a rali vb-ről is ismert Martin Prokop, és a világkupa meghatározó pilótái – gyári Mini-k, Toyoták, és egyedi építésű fenevadak, közel 100 induló!

forrás: hungarianbaja.com

 „A látványos, belvárosi rajtceremónia után a versenyzők azt tehetik, amit a legjobban szeretnek, ráállhatnak a gázpedálra – nyilatkozta Garamvölgyi Zoltán, a HunGarian Baja főszervezője. – Az idén is köszönthetünk valódi világsztárokat: eljön a kétszeres Dakar-győztes Nasszer al-Attijah, itt lesz a rali-világbajnokságon pallérozódó, de a terepraliban is egyre jobban teljesítő Mikko Hirvonen, vagy éppen a pályafutását motorosként kezdő, de négy keréken is rettenetesen gyors Kuba Przygonski. Nem is lehet kérdés, hogy ők hatalmas csatát vívnak majd egymással, s nem csupán azért, mert kellenek nekik a világkupa-pontok, hanem azért is, mert számukra ez az egyik utolsó állomása a Dakar-felkészülésnek. Az idén is kijelöltünk a szurkolók számára nézői pontokat, és szeretnénk is kérni őket, hogy onnan nézzék a versenyt, ezek a helyszínek pedig Hajmáskér, null pont, valamint Jutaspuszta.”

A tavalyi viadalt Mikko Hirvonen nyerte meg, akinek nagyon feküdt a Veszprém környéki, technikás pálya, és mivel a rali-világbajnokságon hozzászokott, hogy a fák között autózik, az erdei utaktól sem ijedt meg. Talán éppen ez a titka annak, hogy Nasszer al-Attijah is rettentően gyors a HunGarian Baján – érdekes lesz látni, mire mennek egymással. Mint ahogyan azt is, hogy mennyire tudnak beleszólni a hazai pálya előnyét (legalábbis a helyismeret szempontjából) élvező magyar versenyzők a nagyok csatájába.

Veszprém város vezetői persze egyformán szívesen fogadják a külföldieket és a hazaiakat – s nem csupán a város vezetői őrültek, amikor visszatért ide a mezőny, hanem a versenyzők is. Főként, hogy az idén a méltán világhírű Herendi porcelán trófeával gazdagodnak a győztesek.

A veszprémi Városházán megtartott sajtótájékoztatón – amelyen részt vett a háromszoros autós bajnok Fazekas Károly és a kétszeres motoros bajnok Hodola Richárd is – Ovádi Péter önkormányzati képviselő elmondta, nagyon örül, hogy újra részt vehet a rangos nemzetközi versenyen.

„Rengeteg élménnyel gazdagodtam a tavalyi HunGarian Baján, és nemcsak én, hanem mindenki, aki eljött a versenyre – Veszprém városa már csak ezért is nagyon büszke arra, hogy ismét vendégül láthatja ezt az eseményt – mondta Ovádi Péter. – Ilyenkor ugyanis mindenki egy kicsit Veszprémre figyel, a szállodáink tele vannak, sok turista érkezik a városba, jó hírünket viszik a világban és olyan világsztárok érkeznek hozzánk, mint Nasszer al-Attijah vagy éppen Mikko Hirvonen. Bátran mondhatjuk, hogy a HunGarian Baja hozzánőtt Veszprémhez – akárcsak az utcazene vagy a Veszprém Fest – és nagy örömünkre otthonra talált itt. Mostanában országosan is bebizonyítottuk, hogy sikeresen meg tudjuk rendezni a legnagyobb sporteseményeket is, biztos vagyok benne, hogy Veszprém ismét helyt áll, és remek versenynek lehetünk tanúi.”

A sajtótájékoztató képei

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top