Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Gyulai István Memorial)

A Gyulai Memorialon női súlylökésben a Gyémánt Ligáénál is erősebb mezőny lesz

Fotó: Facebook (Gyulai István Memorial)

A Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj július 18-i versenynapján súlylökésben az olimpiai bajnoki, a világbajnoki, a fedett világbajnoki és a fedett Európa-bajnoki cím védője is részt vesz.

A vasárnap zárult amszterdami Európa-bajnokságon ezüstérmes Márton Anita ellenfelei között lesz Valerie Adams, aki 2006 és 2014 között gyakorlatilag legyőzhetetlen volt. Ebben az időszakban begyűjtött négy világbajnoki (2007, 2009, 2011, 2013) és két olimpiai (2008, 2012) aranyat, fedettpályás világbajnokságon pedig háromszor nyert.

Adams helyét a vb-trónon tavaly Christina Schwanitz foglalta el. A német versenyző nemcsak a vb-cím, hanem az Eb-elsőség birtokosa is, a 2014-es zürichi Európa-bajnokságon és Amszterdamban is ő állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Indul Székesfehérváron az amerikai Michelle Carter is, aki a márciusi portlandi fedett vb-n az utolsó sorozatban szerezte meg az aranyérmet Márton Anita elöl.

Márton Anita a 2014-es zürichi bronz óta minden világversenyen remekelt. Tavaly megnyerte a fedett Eb-t, majd a szabadtéri világbajnokságon – bár lemaradt a dobogóról – tovább javította az országos csúcsot (19,48 m). Idén a fedett vb-ről ezüstöt hozott haza, megint csak magyar rekorddal (19,33 m), és Amszterdamban is második lett.

Az idén először kétnapos Gyulai Memorial műsorában 19 nemzetközi versenyszám szerepel, ilyen sokat még nem rendeztek a nagydíj 2011 óta íródó történetében.

Jegyek a Ticket Express országos hálózatában, valamint a tex.hu oldalán kaphatók. A július 17-ei előnapra a belépés ingyenes.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top