unnamed (19)

Eldördült a startpisztoly, több száz iskola diákjai jutnak el az atlétikai vb-re a Sulihős programmal

Baji Balázs vezetésével elstartolt a Sulihős program, amelyet a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság szervezői hirdettek meg a magyarországi iskolák számára. Áprilisban és májusban az atlétika kap főszerepet a testnevelés órákon és ezzel több százezer gyerekhez jut el az atlétika. Közülük sokan ott lehetnek majd augusztusban Magyarország történetének legnagyobb sporteseményén, az atlétikai vb-n. 

Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó a vb nagyköveteként személyesen mutatta be az atlétika alapjait a Sulihős program első foglalkozásán a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium diákjainak. A budapesti vb szervezőbizottsága ajándék belépőjegyekkel és kedvezményekkel jutalmazza azokat a diákokat, akik részt vesznek a programban, amire további iskolák is jelentkezhetnek még a sulihos@wabudapest23.hu  email címen.

Intézményenként 23 ingyenes jegyet biztosítanak a vb augusztus 19-i nyitónapjára.

A Sulihős program a szívünk csücske, benne van minden, amiért érdemes atlétikai világbajnokságot szervezni. Megmozgatjuk az országot, megszerettetjük a gyerekekkel az atlétikát és egy fantasztikus sportélményen keresztül inspirálunk mindenkit, hogy sportoljon, éljen egy egészségesebb életet – ez az elsődleges küldetésünk a világbajnokság segítségével” – mondta Németh Balázs, az esemény lebonyolításáért felelős Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója.

Több száz iskola jelentkezett eddig a Sulihős programra minden vármegyéből, de kiemelkedően nagy az érdeklődés Pest, Jász-Nagykun-Szolnok és Bács-Kiskun vármegyében, valamint Budapesten. A fővárosban a XI. kerületből jelentkezett a legtöbb iskola, a legtávolabbi sulihős pedig a közel 300 km-re lévő Fehérgyarmatról érkezik majd. 

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top