Keresés
Close this search box.

Itt a veszprémi dobóakadémia!

Az országban harmadikként a Nemzeti Atlétikai Akadémia tagja lett a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) dobó szakosztálya.

 

Az országban harmadikként a Nemzeti Atlétikai Akadémia tagja lett a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) dobó szakosztálya.

Az erről szóló megállapodást hétfőn írta alá Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke és Porga Gyula polgármester a veszprémi városházán. Előbbi azt emelte ki: a londoni olimpia után a MASZ újonnan felállt szakmai vezetése egyik legfontosabb céljaként fogalmazta meg azt, hogy a kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakosztályokat, sportolókat támogassa. Ezért alakult azóta akadémia Szombathelyen és Székesfehérváron, és ehhez a szűk elithez csatlakozott most Veszprém.
A VEDAC Dobóakadémia vezetője Tudja Julianna, a klub athéni olimpikonja, a gazdasági vezető Németh Attila, a szakmai vezető pedig Zentai Tibor. Mint elhangzott, a szövetség közel tízmillió forintos éves támogatása által az egyesület éves költségvetése 50 millió forint fölé emelkedik.
„Az előttünk álló hét évben olyan megújuló infrastruktúrával kívánjuk segíteni a dobóatlétákat, mely hozzájárulhat a jövőbeli jó eredményekhez” – jegyezte meg Porga Gyula polgármester, kiemelve, hogy tervezik az egyesület otthonául szolgáló városi stadion rekonstrukcióját is.
Németh Attila szerint a klub célja, hogy a dobó szakágban olyan intézményrendszert alakítson ki, melyben a sportolók nemzetközi szintű teljesítmény elérésére lesznek képesek.
(MTI)
Fotó: hajraveszprem.hu

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top