Keresés
Close this search box.
atlétikai vb a nemzeti atlétikai központ

Magyarország szépségeit bemutató fotókiállítás nyílt a Nemzeti Atlétikai Központ stadionparkjában

Magyarország szépségeit bemutató, 42 képből álló fotókiállítás lesz látható a szombaton kezdődő budapesti atlétikai világbajnokságnak otthon adó Nemzeti Atlétikai Központ stadionparkjában.

Kaiser Ottó, a Magyarország 365 fotópályázat zsűrielnöke a szerdai sajtótájékoztatón kiemelte: a kiállítással arra szeretnék felhívni a világbajnokságra több mint 200 országból érkező 2000 versenyző, valamint a 100 országból idelátogató közel 50 ezer külföldi vendég figyelmét, hogy Magyarország gyönyörű, mert tele van természeti szépségekkel, karakteres épületekkel és életerős közösségekkel, csodálnivaló az ország kultúrája.

Az augusztus 19-27-ig tartó atlétikai világbajnokság miatt ideiglenes forgalomkorlátozások lesznek szeptember 15-ig a fővárosban – erősítette meg korábbi közlését  a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

A rendőrségi honlapon azt írták: a korlátozások, amelyek már augusztus 4-én elkezdődtek, egyes útszakaszokon ideiglenes megállási tilalmat, illetve utak, sávok lezárását jelentik Budapest I., V., VI., VIII., IX., XII., XIII., XIV. és XXI. kerületében.

Részletek a police.hu-n és az atlétikai világbajnokság honlapján olvashatók (https://lezarasok.atletikaivilagbajnoksag.hu).

Forgalomkorlátozások lesznek Budapesten

Hozzátette: a kiállítással az a céljuk, hogy mindazt bemutassák, amire mi magyarok büszkék lehetünk. Hangsúlyozta, bízik abban, a képek megtekintése olyan erős döntést hoz majd a külföldről idelátogatókban, hogy később érdemes visszatérniük Magyarországra.

Mint elhangzott, a  Magyarország 365 fotópályázat 2019-ben indult, az amatőr és profi fotósok mintegy 124 ezer képet küldtek be, és a zsűri közülük választotta ki a legjobb 42-t. A kiállítás az augusztus 27-ig tartó vb idején lesz látható és mivel a képeket hátulról megvilágítják, így este is megtekinthető.

(Forrás: MTI, nyitókép: MTI/Máthé Zoltán)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top