Keresés
Close this search box.
balizs

Bálizs Bence minden napot élvez Norvégiában

Bálizs Bence válogatott jégkorongozó elmondása szerint elképesztő fogadtatásban részesült új klubjánál, a norvég Sparta Sarpsborgnál, és minden napot élvez, amit ott tölthet.

A 33 éves kapus – aki május végén igazolt a skandináv alakulathoz – a Nemzeti Sporthíradónak elmondta, hogy a csapatnál mindenre figyeltek, a lakhatásra, az utazásra, a felszerelésre, a kislánya óvodájára. A helyiek nagyon barátságosak, és neki óriási segítség, hogy családja vele lehet. „Nem volt idegen számomra a közeg, csak a jégkorongra kell fókuszálni és legyen jó teljesítmény. A közeg játékosbarát. Már volt két edzőmérkőzésünk is” – fogalmazott. Hozzátette: a klub nem vázolt fel konkrét célt, nincs eredménykényszer. 


Bálizzsal elsőszámú kapusként számolnak, így minél több lehetőséghez szeretne jutni, és minél több mérkőzést nyerni.  A magyar kapus a 2022/23-as évadban a GKS Jastrzebie alakulatában szerepelt. Az alapszakaszban 39 mérkőzésen 2,12 gólt kapott átlagban és 92,3 százalékkal védte a lövéseket. A rájátszásban hét találkozóig jutott, 2,66-os kapott gólátlaggal és 92 százalékos védési hatékonysággal.    


A májusi elitvilágbajnokságon Bálizs négy összecsapáson játszott. Átlagban 3,68 gólt kapott és 89,9 százalékkal védett, vezérletével győzött a gárda hosszabbításban a franciák ellen, és ugyancsak vele az osztrákok elleni ki-ki mérkőzésen is sikerült pontot szerezni, Igaz, ez kevés volt a bennmaradáshoz.    


Bálizs a vb után váratlanul távozó szövetségi kapitánnyal, Kevin Constantine-nal kapcsolatban megjegyezte, hogy tisztában van a döntése hátterével, a „hatvanplusszos” amerikai szakember a saját érdekeit nézte. Hozzátette: „neki sosem lesz szívügye, hogy itt a magyar hokit feljebb emelje vagy magasabb szintre vigye„, és nem is várható el tőle, hogy minden áldozatot meghozzon, hogy a magyar válogatott edzője legyen.   „Persze, csodálkoztam rajta, de szerintem Constantine a saját érdekében jó döntést hozott” – mondta.

(Forrás: MTI, nyitókép: MTI/Illyés Tibor)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top