Keresés
Close this search box.
Fotó: MASZ

Új generáció tör utat magának az atlétikában

Fotó: MASZ

Új generáció tör utat magának a magyar atlétikában: a 19 éves Illovszky Dominik nyerte a 100 méteres síkfutást a 126. Atlétikai Országos Bajnokságon.

Dobogós visszatéréssel és korosztályos csúcsokkal zárult a 126. Atlétikai Magyar Bajnokság, ami 11 év után tért vissza Debrecenbe. Az országos bajnoki címekért 40 versenyszámban több, mint 450 versenyző mérte össze tudását a Gyulai István Atlétikai Stadionban.

Molnár Janka 400 méteres gátfutásban U23, Varga Gréta 3000 méteres akadályfutásban U23 és U20, Garamvölgyi Petra pedig rúdugrásban U20 új országos csúcsot ért el. Kislánya születése után először versenyzett és újra magyar bajnoki címet szerzett súlylökő világbajnokunk, Márton Anita.

Kozák Luca uralja továbbra is a 100 métert a nőknél, magyar bajnoki címet szerzett síkfutásban és gáton is. Magyarország jelenlegi leggyorsabb embere, azaz a férfi 100 méteres síkfutás győztese a 19 éves Illovszky Dominik, a 110 gát bajnoka pedig tavaly után idén is Szűcs Valdó lett, aki egyéni csúcsát is megdöntötte.

Két nappal a Road To Tokyo ranglista, azaz az olimpiai kvalifiácikáció zárása előtt sok magyar atléta bebiztosította helyét az indulók között és többen most tették meg az utolsó lépést, hogy növeljék esélyüket a kijutásra.

Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke így fogalmazott: „Remek lehetőség volt az idei Atlétikai Magyar Bajnokság a fiatal és egyre jobban erősödő magyar atléta mezőny számára az olimpia és a mindannyiunk szeme előtt lebegő 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság előtt. Hosszú munkába kezdünk, amelynek idén már két kimagasló eredménye is volt, az egyik Torunban, a fedettpályás Európa-bajnokságon, ahol hat atlétánk is döntőbe jutott és Bulgáriában, a Csapat Európa-bajnokságon, ahol Magyarország aranyérmet szerzett saját csoportjában és ezzel feljutott az Első Ligába. Ez azt jeleni, hogy Magyarország atlétikában ott van az első 20 európai nemzet között, amire nagyon büszkék vagyunk!”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top