Keresés
Close this search box.

Regőczy Krisztina számolja a napokat

Izgalommal és nagy várakozással tekint február 6-a elé Regőczy Krisztina, olimpiai ezüstérmes és világbajnoki első helyezett jégtáncosnő, amikor a Magyar Olimpiai Bizottság tagjai – köztük ő maga is – rendkívüli közgyűlésen szavaznak egy eseteleges magyar olimpiai pályázat elindításáról.

 

Izgalommal és nagy várakozással tekint február 6-a elé Regőczy Krisztina, olimpiai ezüstérmes és világbajnoki első helyezett jégtáncosnő, amikor a Magyar Olimpiai Bizottság tagjai – köztük ő maga is – rendkívüli közgyűlésen szavaznak egy eseteleges magyar olimpiai pályázat elindításáról.

„Tényleg számolom a napokat, mert egy olyan tanácskozás következik, amelynek nem csupán az elnevezése, hanem a feladata is rendkívülinek nevezhető – nyilatkozta a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának a 2014-ben egykori jégtáncos párjával, Sallay Andrással együtt Príma Díjat kiérdemlő”téli” sportnagyság, aki ötödik éve a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség jégtánc és szinkronkorcsolya szakági sportigazgatója. – Óriási megtiszteltetés a számomra, hogy a 14 tagú Olimpiai Védnöki Testület tagja lehetek, amelynek – ha február 6-án „felszáll a füst” – a leendő pályázat előkészítése lesz a legfőbb dolga.”

Regőczy Krisztina úgy gondolja, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság bölcs és előrelátó döntésének köszönhetően az álmodozások hosszú évei után egy olyan időszak kezdődött el, amikor Magyarországon is bátran lehet beszélni a nyári olimpiai játékok megrendezésének lehetőségéről, és hozzákezdeni egy versenyképes pályázat mielőbbi elkészítéséhez. Nem is titkolja: hisz a gazdaságos „kisolimpiák” jövőjében.

„A NOB erős szándéka az, hogy a jövőben a kisebb nemzeteket – ahová Magyarország is sorolható – helyzetbe hozza. Nekem mindig is az volt a meggyőződésem, hogy ha semmit se csinálunk, akkor semmi jóra és eredményre nem számíthatunk. És ha ezt most az olimpiai pályázat nyelvére akarom lefordítani, akkor a jelszó csak az lehet, hogy az úton el kell indulni. Akkor is, ha a 2024-es olimpia rendezési jogának kiérdemlése lesz a cél, de akkor is, ha a 2028. évi ötkarikás versenyekre pályázunk.”

Jégtáncosként két olimpián vehetett részt, de a téli játékoknak – más minőségében – a számára csúcsot jelentő Lake-Placid-i versenyek óta is visszatérő szereplője. A nyári olimpiára viszont, mint a MOB elnökségének tagja, először 2012-ben jutott el.

„Csodálatos élményben volt részem Londonban, sokat tanultam, és ha lehet, még jobban beleszerettem az olimpiába. Csak azt sajnálom, hogy a versenyek versenyén egyre több szó esik a biztonság kérdéséről, miközben az óvintézkedések már-már csillagászati nagyságú összegeket emésztenek fel.”

A védnöki testület tagjai kedden találkoznak Borkai Zsolttal, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökével, és várhatóan ekkor határozzák meg, hogy a felkért szakemberekre milyen feladatok megoldása vár.

„Tulajdonképpen nincs olyan terület, amely idegen lenne a számomra, de annak örülnék a legjobban, ha a munkám jellege emberközeli és a személyiségemhez illő lenne.” mondta befejezésül Regőczy Krisztina, akinek az életében a 2015-ös esztendő mérföldköves dátumot jelent.

Telekom Sporthír Szolgálat – Szalay Péter

Fotó: MOB/Kovács Anikó

 

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top