Keresés
Close this search box.
MTI Fotó: Mudra László

Augusztusig eltiltották Sofront

MTI Fotó: Mudra László

Sofron István válogatott jégkorongozó doppingvétségért féléves eltiltást kapott.

A magyar szövetség (MJSZ) honlapjának szerdai beszámolója szerint Sofrontól a Nemzeti Doppingellenes Szervezet (HUNADO) feladat- és hatáskörét ellátó Magyar Antidopping Csoport (MACS) szakemberei még január elején vettek mintát, melyből az derült ki, hogy tiltott szert fogyasztott. A MACS február 15-én közölte, hogy egy válogatott jégkorongozó szervezetében doppingszert találtak, és Sofron ezen a napon már nem állhatott klubja, a Fehérvár AV19 rendelkezésére a Dornbirner EC elleni mérkőzésen az osztrák ligában (EBEL).

A HUNADO doppingbizottsága szerdán jogerőre emelkedett határozatában megállapította, hogy „Sofron István gondatlan volt és doppingvétséget követett el, ezért hat hónapig versenyrendszerben szervezett, vagy sportszövetség, sportszervezet versenynaptárában egyébként szereplő versenyen, és sportszervezet, szövetség által szervezett edzésen, edzőtáborban nem vehet részt” – áll az oldalon.

A beszámoló hozzáteszi, a doppingellenes tevékenység szabályairól szóló kormányrendelet értelmében az eltiltás augusztus 15-én szűnik meg, sportszervezeti, illetve szövetségi edzéseken pedig június 15-től vehet részt Sofron.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top