Keresés
Close this search box.
patcortina

Cortina: „Most sokkal több időnk van, hogy összeálljunk”

Pat Cortina szövetségi kapitány elégedett az első napokkal, miután a magyar női jégkorong-válogatott hétfőn, Mátyásföldön elkezdte a közvetlen felkészülést a divízió I/A-világbajnokságra.

A kanadai szakember felnőtt szinten a 14. vb-jére készül, ahogy fogalmazott, ugyanolyan izgatott, mint az edzői pályája elején, és várja már a mostani tornát.

Cortina tavaly, a kanadai kiesés után új ciklus kezdetéről beszélt, ennek részleteit osztotta meg most a szövetség honlapjának adott interjúban.

Új játékosokat hívtunk be a keretbe, amikor csak lehetőségünk adódott erre. Néhány rutinosabb játékos, akivel korábban nem voltunk maradéktalanul elégedettek, jobb teljesítményt nyújtott ebben a szezonban, mutatva, hogy részese akar lenni a csapatnak továbbra is. Sikerült tehát versenyt teremteni, ami mindig segíti a fejlődést, ez volt az egyik cél” – mondta.

Ez egy átmeneti hét. Naponta egyszer edzünk a jégen, a játékosok az erőnléten is dolgozhatnak, és időt tölthetnek együtt” – mondta az edzőtáborról. „Szimbolikusan levesszük a klubcsapatok mezét és felvesszük a válogatott mezt ezen a héten. Tavaly néhány nappal az utolsó bajnoki fordulók után máris kezdődött a világbajnokság, ilyenkor nehéz megemésztenie egy játékosnak, hogy a klubszezon véget ért. Most viszont szerencsére sokkal több időnk van, hogy összeálljunk és elkezdjünk válogatottként is gondolkodni.”

A szövetségi kapitány első benyomásai jók, szerinte hétfőn és kedden az intenzitás és a fókusz is remek volt, aztán szerdán ez csökkent, de a küzdőszellemre nem lehet panasz.

És ez is fontos, hiszen előfordulhat, hogy nem vagyunk élesek, de akkor is keményen kell dolgozni” – jelentette ki.

A csapatkapitány, Garát-Gasparics Fanni sérülés miatt kihagyja a vb-t, Cortina szerint nem egy ember feladata lesz a pótlása.

Tavaly, amikor Huszák Alexandra keze megsérült, akkor is arról beszéltünk, hogy direktben nem lehet pótolni. Ez nem egy játékosra vár, hanem a csapatra, a közösségre: együtt kell Fannit helyettesíteni. Ehhez mindenkinek előre kell lépnie, ami a vezetői szerepet illeti, és abban is, amit a jégen nyújt. Szerencsétlen a helyzet, tavaly rengeteget dolgozott azért, hogy bekerüljön az Ottawa keretébe, megérdemelten jutott el a PWHL-be. Hiányozni fog, de Fanni mindig minden helyzetből erősebben tér vissza” – mondta ezzel kapcsolatban.

A következő napok programjáról a szakember úgy fogalmazott: pénteken egymás közötti meccset játszanak, amely után módosítanak a kereten.

Az amerikai egyetemisták jövő héten tudnak becsatlakozni a munkába. Akkor elkezdjük a részleteket alaposabban begyakorolni, és ezt az osztrákok elleni itthoni meccseken tudjuk is tesztelni” – mondta.

Az együttes jövő pénteken és szombaton Mátyásföldön játszik két mérkőzést Ausztriával.

A végleges keret április 17-én utazik el a vb helyszínére, Klagenfurtba, és a rajt előtt még a hollandokkal találkozik. A divízió I/A-s vb április 21-én rajtol, az ellenfél a Koreai Köztársaság, Hollandia, Norvégia, Ausztria és Franciaország lesz. Az A csoportba az első két helyezett jut fel.

(Forrás: MTI, nyitókép: Magyar Jégkorong Szövetség)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top