pexels tima miroshnichenko 6847470

Fegyelmi eljárás indult Hári János nyilatkozata miatt

A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) fegyelmi bizottsága eljárást indított Hári János ellen, amiért a Fehérvár játékosa a vasárnapi Magyar Kupa-döntő harmadszünetében televíziós interjújában csalással vádolta meg az egyik játékvezetőt.

Az MJSZ kedden este honlapján közölte, hogy a játékvezetői munkacsoport vezetője már a finálé alatt hivatalosan jelezte a fegyelmi bizottság elnökénél az eljárás kezdeményezését a nyilatkozat miatt. A testület a mérkőzés másnapján a csatárt foglalkoztató klubot tájékoztatta az eljárás megindításáról és a fegyelmi vétség elkövetésének gyanújáról.

A sportfegyelmi szabályzat alapján fegyelmi vétséget követ el az, aki nagy nyilvánosság előtt az emberi méltóságot sérti, bárkit súlyosan becsületsértő kifejezésekkel illet. Ezen kívül „különösen súlyos sportszerűtlenségként értékelendő a versenybíróság és a játékvezetők sértegetése.”

Az ügyben jelenleg információgyűjtés zajlik. A fegyelmi bizottság minden körülmény megismerése után a csütörtöki ülésén hozza meg határozatát.

Az MKdöntőben a Budapest JAHC büntetőkkel diadalmaskodott az osztrák ligában érdekelt Hydro Fehérvár AV19 ellen.

(Forrás: MTI, nyitóképünk illusztráció)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top