Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (MOL Liga)

Pénteken startol a MOL Liga

Fotó: Facebook (MOL Liga)

Immár tizenegy csapatos a jégkorong MOL Liga mezőnye, miután a román Dunarea Galati és a szerb HK Beograd is csatlakozott a megmérettetésbe. Mindemellett a pénteken rajtoló MOL Ligában összesen hét csapatnak az a célja, hogy a legjobb négy közé jusson.

Szőke Álmos ligaelnök a szerdai sajtótájékoztatón elmondta: az összes résztvevő komolyan erősített, kiélezett meccsek várhatók. Hozzátette: már három ország vesz részt a bajnokságban, és a liga szeretné tovább erősíteni regionális pozícióját.

„Fontos feladat a nézők megnyerése. Ennek egyik eleme, hogy karácsony és szilveszter között a Városligetben megrendezzük a Winter Classicot, és a szabadtéri rendezvényen két vagy három MOL Liga-, valamint két osztrák bajnoki mérkőzésre kerül sor” – fogalmazott Szőke Álmos.

Szollár Domokos, a MOLcsoport kommunikációs igazgatója kiemelte: már kilencedik éve támogatja a cég a ligát, a MOL életében ritka az ilyen hosszú együttműködés, de a magyar jégkorong változatlanul fejlődik, és most egy szerb klub is csatlakozott a mezőnyhöz. Ezen kívül – tette hozzá – a liga fontos pillére az utánpótlásnak.

A címvédő DVTK kerete alaposan átalakult. Távozott Jason Morgan vezetőedző Lengyelországba, vele tartott három légiós, Jon Booras, Garrett Clarke és Brad Smith. Rajtuk kívül több alapember is elhagyta Miskolcot, és a riválisoknál kötött ki. Az új kanadai trénernek, Doug Bradleynek új csapatot kell építenie, hozott magával külföldieket, de komoly erősítést jelent a válogatott Magosi Bálint is. A gárda sorozatban harmadszor is szeretne bajnok lenni.

A bajnoki ezüstérmes MAC Budapest szintén lecserélte légiósait, de távoztak fiatal válogatott hokisok is, míg a rutinos Tokaji Viktor visszavonult. Érkezett ugyanakkor többek között három tapasztalt csatár: Nagy Gergő, Kovács Csaba és Somogyi Balázs. A csapat szeretne egy lépcsőfokot előrelépni.

A Debrecen elveszítette a kapus Vay Ádámot, aki az NHL-es Minnesota Wild kötelékében folytatja pályafutását. Őt a miskolciaktól érkező Gyenes Dávid próbálja pótolni. A hajdúságiak továbbviszik az orosz vonalat, hatan is érkeztek onnan. Az előző szezonbeli negyedik hely után dobogóra vágyik az együttes.

A Ferencváros megszerezte a remek kapust, Sevela Petert, érkeztek a csapathoz kanadai játékosok, ahogy elhangzott, most az elődöntőbe kerülés a cél.

Az Újpest két rutinos magyar válogatott csatárral, Benk Andrással és Sikorcin Ladislavval, valamint a szlovén Andrej Hebarral erősített, és itt is a négy közé jutás a feladat.

A brassóiak is jól igazoltak, megszerezték többek között a MAC-tól a kanadai Ian McDonaldot és a szlovák Tomás Klempát.

A csíkszeredaiak kanadai vezetőedzőt szerződtettek Tom McCarthy személyében, és vele érkezett több légiós is. Az erdélyi alakulat a rájátszásba szeretne bekerülni.

A bronzérmes Fehérvári Titánokhoz elsősorban az ifj. Ocskay Gábor Akadémiáról érkeztek játékosok, míg sok fiatal került fel az osztrák bajnokságban érdekelt EBELcsapathoz. A székesfehérváriak szeretnék megismételni az előző idénybeli szereplésüket.

A rájátszásról lemaradt dunaújvárosiak a DVTK-tól két ponterős csatárt igazoltak, Keegan Dansereau-t és Justin Csetert, s most a négy közé jutást tűzték ki célként.

Az újoncok közül a belgrádiak szinte a szerb válogatott magját versenyeztetik, míg a galatiak (Galac) a MOL Ligás ellenfelektől és a szlovák másodosztályból töltötték fel keretüket.

A február 5-ig tartó alapszakaszban minden résztvevő 40-40 találkozót vív. A legjobb nyolc jut a február 14-26. közötti negyeddöntőbe. Az elődöntőt február 28. és március 12., a finálét pedig március 14. és 26. között rendezik. A rájátszásban valamennyi párharc az egyik csapat negyedik sikeréig tart.

A MOL Liga mérkőzéseit az M4 Sport közvetíti.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top