Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Magyar Jégkorong)

Szétlövésben vereség az orosz B-csapattól az utolsó felkészülési mérkőzésen

Fotó: Facebook (Magyar Jégkorong)

Az egy hét múlva kezdődő világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott szétlövés után 3-2-re kikapott az orosz B-csapattól barátságos mérkőzésen a Tüskecsarnokban.

A kazahoktól elszenvedett 3-2-es vereség alkalmával pénteken pihenő Hetényi Zoltán, Vay Ádám, Kiss Dániel, Orbán Attila, Kovács Csaba, Magosi Bálint és Vas János most játszott. Tokaji Viktor ezen a mérkőzésen búcsúzott a válogatottól, a mostani volt a 223. szereplése a nemzeti csapatban.

Jól kezdtek a hazaiak, az orosz profiliga (KHL) legjobb kapusának választott Ilja Szorokinnak lábbal kellett védenie, majd a túloldalon Hetényi háromszor is bravúrral hárított. Az oroszok birtokolták többet a korongot, ám a magyar támadások is veszélyesek voltak. Egy jó letámadást követően Kóger passza után az akcióhoz felzárkózó védő, Wehrs lőtt a jobb felső sarokba.

Orosz mezőnyfölényben telt a második harmad, majd emberhátrányban Sofron kiugrása után nőhetett volna a különbség. A csatár – immár azonos létszámban – végül betalált. Nagyobb sebességre kapcsoltak a vendégek, előbb emberelőnybe kerültek, amit Mamin váltott gólra. Hetényit Vay váltotta a „félidőben”, és nagy védéssel mutatkozott be, ám egy szép passzjáték után már ő is tehetetlen volt: Apalkov tette be az ütőjét a kapu elé belőtt korongba.

A záró játékrész elején újabb orosz létszámfölény maradt ki, a vb-csapattagságért harcoló Vay volt sokszor munkában. Ekkor már csak szórványos támadásokra tellett a magyarok erejéből, főleg a védekezésen volt a hangsúly. A végén Galló ellentámadását védte Szorokin.

Jött a hosszabbítás, ebben is nagy volt az iram, ám gól nem esett. A szétlövésben Ljubimov, Salunov és Vas Márton betalált, Vas János és Tokaji kihagyta, így az oroszok győztek.

Eredmény:
MagyarországOroszország B 2-3 (1-0, 1-2, 0-0, 0-0), szétlövés után

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top