Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Ádám Vay)

Újabb riválisokat kapott Vay Ádám

Fotó: Facebook (Ádám Vay)

Az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) érdekelt Minnesota Wild két rutinos kapussal, Darcy Kuemperrel és Alex Stalockkal is leszerződött, így Vay Ádámnak már öt riválissal kell megharcolnia a csapatba kerülésért.

A St. Paul-i klub előbb leigazolta az előző idényben a San Jose Sharksban, valamint a Toronto Maple Leafs tartalékegyüttesében szerepelt Stalockot egy évre 650 ezer dollárért, majd magyar idő szerint kedd éjjel szerződést hosszabbított – ugyancsak egy idényre – 1,55 millió dollárért Kuemperrel, aki a 2015/16-os kiírásban a Wild másodikszámú hálóőre volt – áll az egyesület honlapján.

A klub legjobb kapusának, Devan Dubnyknak 2021-ig van szerződése a Minnesotával, ami alapján a következő szezonban 5 millió dollárt keres majd.

Négyükön kívül a kapusposzton Steve Michalek és Brady Hoffman tartozik még a Wild kötelékébe. A Minnesotának két tartalékgárdája van, az Iowa Stars és a Quad City Mallards, és azt a négy kapust, aki nem fér be az NHL-es keretbe, itt szerepelteti majd.

A májusi, oroszországi világbajnokságon kiválóan teljesítő, és ezzel NHL-es szerződéshez jutott Vay jelenleg a Wild fiataloknak kiírt edzőtáborában tréningezik.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top