Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Bánhidi Bence hivatalos rajongói oldala)

2022-ig marad Szegeden Bánhidi Bence

Fotó: Facebook (Bánhidi Bence hivatalos rajongói oldala)

Habár több nagy csapattól is kapott ajánlatokat, mégis meghosszabbította szerződését Bánhidi Bence a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapatával.

A klub hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján a 22 éves beálló elmondta, komoly döntést kellett hoznia, mert olyan külföldi csapatoktól voltak ajánlatai, amelyek rendszeresen a Bajnokok Ligája négyes döntőjében szerepelnek.

„Nem átlagos az a munka, amit az elmúlt egy évben elvégezhettem, nem gondoltam, hogy ennyi tudást kapok az edzőmtől, ezért úgy döntöttem, hogy továbbra is a Szegedhez szeretnék tartozni” – nyilatkozta Bánhidi, aki tavaly nyáron Balatonfüredről igazolt a klubhoz. Eddigi szerződése 2019-ig szólt, az új megállapodása pedig 2022-ig érvényes.

„Nem is álmodtam róla, hogy annyit fejlődhetek, mint az elmúlt idényben. Remélem, mindez folytatódni fog” – tette hozzá a válogatott játékos, aki arról is beszélt, lehetséges, hogy később külföldre akar igazolni.

A klub egy 2022-es számú mezt ajándékozott Bánhidinek, aki ezt jótékony célra ajánlotta fel. A szurkolók ezer forintért kuponokat vásárolhatnak a szegedi Pickirodában, illetve meccsnapokon az Újszegedi Sportcsarnokban. A vásárlók közül december 2-án, a lengyel Wisla Plock elleni BLmérkőzésen sorsolják ki a győztest, aki megkapja a mezt, a befolyt összeget pedig a Reménysugár Alapítványnak utalják, amely daganatos betegségben szenvedő gyermekek számára járássegítő eszközt vesz belőle.

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője elmondta, hogy amikor megtalálták Bánhidit, bíztak benne, hogy remek játékos válhat belőle.

„Nagyon nagyot lépett előre az elmúlt évben. Jó úton halad, még ennél is jobb lehet, ám nagyon sok munka vár még rá” – fogalmazott a spanyol szakvezető.

Hozzátette, a beálló a jövőben a csapat vezéregyénisége, illetve a klub fontos tagja lehet.

Pastor a közeljövő feladatairól elmondta: nagyon fontos lesz számukra a november, hiszen 24 nap alatt nyolc mérkőzést játszanak. A Bajnokok Ligájában nagyon jó csapatokkal találkoznak, ezeken biztosíthatják be a továbbjutást csoportjukból.

„Csak tőlünk függ, hogyan teljesítünk majd. Korábban már megmutattuk, hogy ha magas szinten kézilabdázunk, bárkit le tudunk győzni” – fejtegette. A vezetőedző szerint a válogatott edzőtábora utáni hét – amilyen a mostani is – mindig nehéz, mert a játékosok más rendszerből térnek vissza klubjukhoz, ezért újra át kell venniük az alapvető dolgokat, majd a hét második felében készülhetnek a vasárnapi BLcsoportmeccsre, amit hazai pályán játszanak vasárnap a német Rhein-Neckar Löwen ellen.

A Szeged a BL-ben három győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel, az NB I-ben pedig hét győzelemmel és egy vereséggel áll.

A MOL-Pick Szeged hétfőn nem csak Bánhidivel, hanem a mezgyártó adidas Magyarország Kft.-vel is szerződést hosszabbított, mégpedig újabb 2 plusz 1 évvel.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top