Keresés
Close this search box.
unnamed(2)

A férfi kézilabda olimpiai selejtezők csoportbeosztása

Miután az Európa-bajnokságról a vb-4. Svédország jutott ki közvetlenül az olimpiára (Eb-bronzérmesként, a két biztos ötkarikás résztvevő Eb-döntős, azaz az olimpiai házigazda Franciaország és a 2023-as világbajnok Dánia mögött), valamint a vb-7. Egyiptom megnyerte az Afrika-bajnokságot, biztossá vált, hogy a vb-9. Horvátország és a vb-10. Szlovénia is olimpiai selejtezőt játszhat. Az Európa-bajnokságról a 7. helyezett Portugália és a 8. helyezett Ausztria, az Afrika-bajnokságról pedig a 2. helyezett Algéria és a 3. helyezett Tunézia szerepelhet az ötkarikás kvalifikációban

A vb-8. magyar válogatott így végül a vb-5. jogán játszik selejtezőt, a vb-6. Norvégia pedig a vb-4. jogán, és a két csapat az Eb-ről legjobb helyezettként kijutó Portugáliával, valamint az Afrika-bajnokság bronzérmesésvel, Tunéziával szerepel egy csoportban a 2024. március 14-17. között. A tornáról az első két helyezett jut ki a párizsi olimpiára

A selejtezők helyszínéről a Nemzetközi Kézilabda Szövetség – korábbi tájékoztatása szerint – 2024 februárjának első hetében dönt. A selejtező megrendezésére a Magyar Kézilabda Szövetség is beadta pályázatát. 

A férfi olimpiai selejtezők csoportbeosztása: 

1. csoport: Spanyolország (vb-3.), Szlovénia (vb-10.), Bahrein (ázsiai olimpiai kvalifikációs torna 2.), Brazília (Pán-Amerikai Játékok-2.)

2. csoport: Németország (vb-5.), Horvátország (vb-9.), Ausztria (Eb-8.), Algéria (Afrika-bajnokság 2.)

3. csoport: Norvégia (vb-6.), Magyarország (vb-8.), Portugália (Eb-7.), Tunézia (Afrika-bajnokság 3.)

A párizsi olimpia férfi kézilabdatornájának biztos résztvevői: Franciaország (rendező), Dánia (világbajnok), Japán (ázsiai olimpiai kvalifikációs torna 1.), Argentína (Pán-Amerikai Játékok 1.), Egyiptom (Afrika-bajnokság 1.), Svédország (Eb-3.) 

(Forrás: mksz.hu)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top