Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Babos Tímea)

Döntősek Wimbledonban Babosék

Fotó: Facebook (Babos Tímea)

A wimbledoni teniszbajnokság pénteki játéknapján a Babos Tímea, Jaroszlava Svedova kettős legyőzte a címvédő amerikai duót, így ők kerültek a döntőbe, ahol a Williams-nővérek ellen fognak játszani.

Az ötödik helyen kiemelt magyar, kazah duó – amely a csütörtöki negyeddöntőben a címvédő és első helyen kiemelt Martina Hingis, Sania Mirza svájci, indiai kettőst ejtette ki – 1 óra 13 perc alatt 6:4, 6:2-re győzte le a tizedikként rangsorolt amerikai Raquel Atawo, Abigail Spears párost.

Babos női párosban másodszor jutott el a fináléig a füvespályás Grand Slamtornán: 2014-ben Kristina Mladenoviccsal menetelt a döntőig, egy éve pedig – szintén a francia játékossalelődöntőig jutott. Tavaly vegyespárosban játszott finálét az osztrák Alexander Peyával az oldalán. A magyar teniszező eddig mindkét wimbledoni döntőjét elvesztette.

A torna honlapja szerint Babosék rögtön az elődöntő elején elvesztették adogatásukat az amerikai kettős ellen, és bár ez később újra megtörtént, nagy csatában, háromnegyed óra alatt megnyerték az első játszmát.

A második szettben kétszer is elvették az amerikaiak adogatását, így kevesebb mint félóra alatt bebiztosították a játszmagyőzelmet és a döntőbe kerülést.

„Nagyon örülünk a győzelemnek! Ma talán lassabban kezdtünk, de együtt összeszedtük magunkat, utána pedig zsinórban kilenc játékot nyertünk, így fordítottunk. Ismét nagy élményt jelentett, hogy telt ház előtt játszhattunk az egyes pályán” – nyilatkozta honlapján Babos Tímea.

A pénteki második elődöntőben a Serena Williams, Venus Williams páros két játszmában legyőzte a nyolcadik helyen kiemelt Julia Görges, Karolina Pliskova német, cseh duót, így az amerikai testvérpár lesz Babosék ellenfele a szombati fináléban.

Eredmények, eldöntő:

S. Williams, V. Williams (amerikai)-Görges, Ka. Pliskova (német, cseh) 7:6 (7-3), 6:4

Babos, Svedova (magyar, kazah, 5.)-Atawo, Spears (amerikai, 10.) 6:4, 6:2

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top